fredag 31. august 2007

Appelsiner og jagerfly

"Valg av jagerfly ikke viktig del av forsvarspolitikken" sier Kristin Halvorsen til Dagbladet, og bagatelliserer at hennes nærmeste rådgiver samtaler med svenske våpenprodusenter. Vel, saken er kanskje blåst ut av proporsjoner og kanskje ikke.

Det jeg lurer på er om SV anser kjøp av jagerfly som uviktig, i motsetning til appelsiner. Det var jo nemlig kjempeviktig en gang i tiden mente (mener fortsatt?) SV - dvs boikott av appelsiner fra Israel.

Hm....det er kanskje appelsiner som er farlig?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Sarkasme? Men det er klart at dette er en nokså alvorlig sak for SV. Vi får inntrykk av noe snusk, og noe dobbeltmoral.

Programsekretariatet sa...

genese:
joa innrømmer litt syrlig, men det er noe med perspektivene her.

Anonym sa...

Jagerfly eller appelsiner? Vel, vi kan jo forsøke å kjøpe oss ut av konflikter med appelsiner..

Knut Johannessen sa...

Har svenskene begynt med appelsinproduksjon nå?

Spøk til side. Det er på ikke uproblematisk det Stein Ørnhøi har gjort. Han har ikke bare møtt lobbyistene, men hvis Dagbladets "avlytting" er riktig, så er han lobbyistenes forlengede arm. Det må være et problem for SV om de vil innrømme det eller ikke.

Selv om Ørnhøi påstår at han har vært fascinert av svenske våpen i 50 år, så er det underlig å se en SVer løper Wallenbergenes ærend.

Både som nær rådgiver for Kristin Halvorsen og som medlem av Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste, så er hans våpenhandlerrolle problematisk.

Programsekretariatet sa...

selvisk:
ja kanskje appelsiner er riktig forsvarsvaluta :-)

vox:
jeg er enig i dine betraktninger om rolleblandinger her. Men det er åpenbart ikke hverken statsminister eller finansminister. så kan vi kanskje håpe at mannen ikke har gjennomslag i regjeringen - selv om de sier han har det...

Anonym sa...

Det er fascinerende at en av de største kontraktene Forsvaret noen gang har gjort ikke er en viktig del av forsvarspolitikken. Jeg har hele tiden ment at det nok er det, men jeg er jo en veldig enkel sjel som ikke driver med politikk.

:o)

Muligens kan vi kaste appelsiner snarere enn å bruke jagerfly?

Programsekretariatet sa...

iskew:
jeg må nok slutte meg til de enkle sjelers rekker, og tar imot de appelsinene jeg får tildelt.

hm..fruktpresse kanskje...