mandag 27. august 2007

Møllers tran og fargeblindhet

Noen slipper jommen lett unna med alt de sier.

Jeg tok for mye møllers tran. Jeg var visst fargeblind. 20 milliarder rett i lomma til de rederne...eh skattelette??

Noen som bryr seg..??

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alle er opptatt med å lese om tantene i Sveits, som sikkert får spalteplass fram til valget er over...

Anonym sa...

er ikke denne saken dementert da? det var ikke sant likevel, visstnok...

Programsekretariatet sa...

journalist:
hm..mon det?

anonym:
jommen ikke sikker. Saken fortsetter i dag så vidt jeg har sett i avisene. Visstnok skulle dette ha med kommende statsbudsjettet å gjøre. Kan du avkrefte?

Anonym sa...

Jeg kan ikke avkrefte. Jeg har bare lest at Kristin Halvorsen sier "Det kommer ikke på tale å slette rederienes gjeld" og Jens som sier "Jeg gir ikke 20 mrd til rederiene".

Dette kom jo i forkant av hele skatteomleggingen som de rødgrønne skal legge frem neste år... mon tro hvem som får svi da...

Programsekretariatet sa...

anonym:
interessant. Leste forøvrig i avisen i dag at det åpenbart er stor uenighet innad i regjeringen om nettopp denne saken - og at Rederiforbundet er kritiske, mens Fellesforbundet advarer mot å gi en form for kattefritak/amnesti.

Svaret kommer nok om få uker når statsbudsjettet til neste år legges frem, men det er tydelig at regjeringen her har noe på gang.

Anonym sa...

EU-landene har de siste årene fått noe gunstigere beskatning av rederier. Om forskjellene blir større er det fare for at rederiene flagger ut. En ting er at de ikke skatter prosentvis mye, men det har store livsnødvendige ringvirkninger for blant annet industrien og leverandører til skipsfarten. Så lenge skattenivået er harmonisert med EU, synes jeg dette er uproblematisk. Vi bør heller jobbe for å skattelegge dem høyere innad i hele EU.

Programsekretariatet sa...

industriarbeider.
Der høres fornuftig ut det du sier, men står i sterk kontrast til det de Rødgrønne lovet. Og det er i grunnen et vesentlig poeng - løftene brytes hele tiden, men det vant de valget på.

Hva skjer ved dette kommunevalget mon tro?