mandag 13. august 2007

Fjern sladden

Kunnskap er makt, heter det. Og vi skal jo være så opptatt av åpenhet om det meste i dette samfunnet. Bortsett fra de rødgrønne som vil hemmeligholde kunnskap om skolen. VG kan i dag avsløre at Høyre i Oslo og i andre kommuner gått i bresjen for å lage en egen informasjonsside om skoler.

Hensikten er ikke å skulle identifisere elver - selv om noen bruker det som skremseslargument. Alle opplysninger er anonyme. Hensikten er å få kunnskap om hvor gode skolene er, utfra en haug med kriterier. Så kan elevene velge seg til den beste skolen, samtidig som alle skolene kan konkurrere om å bli bedre.

Det er mulig man ikke liker konkurranse. Men det må vel være viktig å få en beste mulig skole for alle elver? Å hemmeligholde informasjon om skolers gode og dårlige sider - hvor lurt er det?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi liker å sammenligne nasjonale skoleresultater med andre land, og får gang på gang bekreftet at vi bruker mest penger og gjør det dårligst i klassen. Ville det ikke vært enklere å måle den enkelte skole, for å se hvor vi har størst forbedringspotensiale? Det er jo klart at noe er galt ved skoler som har svært lavt snitt. Slik kunne vi tatt tak, enten det er sosiale problemer eller mangel på kompetanse blant lærerne ved skolen som ligger til grunn.

Programsekretariatet sa...

bluewolf:
Ja. Noe av hensikten med skoleportalene er å sammenlikne skoler med hverandre - men ikke på en slik måte at elever kan identifiseres. Det problemer gjelder kun små skoler.