tirsdag 21. august 2007

Bedre veier?

10 000 km med riksveier klassifiseres som dårlige eller svært dårlige i Norge. Erna Solberg ønsker en minstestandard på asfalt på alle norske veier.

Statens Vegvesen opplyser at 10 000 kilometer med riksveier klassifiseres som dårlige eller svært dårlige i Norge. På toppen av dette kommer tusenvis av kilometere som ligger innunder kommunenes og fylkeskommunes ansvar.

Et av problemene er at det bevilges for lite til vedlikehold.


Hva mener du?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Når vi VET at det til tider blir grådig kaldt og veiene rammes av teleslyng, hvorfor investeres det ikke for å hindre slikt? Det er jo vesentlig dyrere å reparere hele veien etter en kaldt vinter, kontra det å bygge vei med bred skulder for å hindre teleslyng. Det øker også levetiden på veien generelt, slik at man får mindre kostnader til vedlikehold over tid. Å ha dårlige veier er skadelig for helsen, økonomien og miljøet.

Programsekretariatet sa...

thomas:
Jeg har ikke faglige forutsetning for å si noe om forslaget ditt, annet enn at jeg synes det høres godt ut.

Erna har forøvrig tidligere forslått at det opprettes et eget veifond på flere milliarder kroner. Da vil man få sikret avkastning som gjør at vi hele tiden er sikret midler til både bygging og vedlikehold.

Anonym sa...

Da gjenstår bare arbeid med retorikken. Har så utrolig mange ganger erfart at folk velger argumentene om "mer til omsorg" kontra "investere i vei".

Programsekretariatet sa...

bluewolf:
du mener "ja takk begge deler" :-)

?

Anonym sa...

Sagt på en mer forståelig måte; folk kjøper retorikken om mer til velferd foran argumenter om mer til asfalt.

Programsekretariatet sa...

bluwolf_
aha - notert.