torsdag 16. august 2007

Wag the dog - Støre

Husker du filmen "wag the dog"? Om presidentvalgkampen i USA hvor den sittende presidenten sliter med oppsluningen og må skape kriser og få oppmerksomheten vekk fra innenrikspolitikken. Filmen fascinerte.

Jeg velger å ikke tro denne regjeringen gjør det samme, men likevel.... Regjeringens dyktigste statsråd - utenriksministeren - er flink til å få oppmerksomhet om utvalgte saker. Nå er Kina-strategien lansert med brask og bram. Midt i en kommunevalgkamp. Dem om det. (I bunn og grunn et spennende prosjekt!)

Det får meg til å tenke på forleden år. Da ble "Nordområdestrategien" lansert med enda mere pomp og prakt. Ambisjonene for nordområdene deler jeg langt på vei. Derfor sitter jeg nå og undrer meg over hvor stille det er på den fronten? Jeg tror ikke de har kastet strategien på båten, men det må være lov til å undres.

Utenrikspolitikk er spennende, selv om det ikke er aktuelt i tilknytning til årets valg. Men hvor er egentlig visjonene til regjeringa? Bortsett fra Solheims ambisjoner for å støtte sosialister i Sør-Amerika? Vi vet hva stortingspresidenten mener, og han tør å tenke stort. Dessverre gjør ikke partilederen eller andre i regjeringen det i samme grad.

hm...kanskje det er noe i det...wag the dog??

2 kommentarer:

Knut Johannessen sa...

"Nå er Kina-strategien lansert med brask og bram. Midt i en kommunevalgkamp. Dem om det"

Hva er det du kritiserer? At regjeringen legger frem Kinastrategien til tross for at det pågår en lokalvalgkamp.

Eller er det en kritikk av selve strategien?

Det siste hadde kanskje vært mer konstruktivt. Jeg antar at å lede landet må foregå uavhengig av lokalvalgkampen.

Kina er maktfaktor økonomisk og politisk og med en av verdens raskest voksende økonomier, så er det viktig at vi har en overordnet tanke for hvordan vårt forhold skal være.

Dersom meningen var å kritisere regjeringen for å legge den frem nå, så bommer du grovt på blinken, etter min oppfatning.

Programsekretariatet sa...

vox:
Du hadde en god post på din egen blogg forleden om ironi...

Jeg skriver at jeg synes Kina-strategien er et spennende prosjekt. Det skulle besvare det ene spørsmålet ditt. (Og jeg synes denne strategien fortjener oppmerksomhet, men jeg er jommen ikke sikker på om den får som fortjent nettopp pga tiden den lanseres på).

Men jeg prøver å sette det i sammenheng med "nordområdesatsingen" som skulle være et av hovedgreiene til regjeringen. Og vi har hørt lite om den de siste månedene. Nå i kommunevalgkampen ville det være interessant å vite hvilke ambisjoner regjeringen har for utviklingen av den nordlige landsdelen.

Ja, landet må ledes hele tiden. Men statsrådene bruker tiden sin mest på valgkampen, og det bør ikke overraske noen av saker fra regjeringen lanseres med tanke på valgkampen. Budsjettlekkasjer og andre forslag.

Tror du virkelig at regjeringen legger frem nye store strategier og forslag uavhengig av valget??