fredag 24. august 2007

Får vite ALT om deg

I papirutgaven i dagens VG er det en artikke om hvordan USA krever tilgang til private data om flyreisende. Terrorfrykten gir stadig større adgang for storebror ser deg - i dette tilfellet Onkel Sam.

VG skriver:
En uskyldig flytur og vips: Amerikanske myndigheter vet alt om deg. Tilogmed sex-livet ditt. Hvem du delte seng med sist du sjekket inn på hotell? Var det den samme som på din forrige reise? Hvor ofte bytter du partner? Var det en dame eller mann denne gangen?
Svarene på dette skal tikke inn i databaser og lagres i 15 år. Dette er et resultat av avtale mellom USA og EU, som trer i kraft denne måneden.

Programbloggen har skrevet om personvern tidligere, og gjør det igjen. Dette går etter vår mening langt inn i den private sfæren - og er en utvikling vi er SVÆRT skeptisk til.

Er det virkelig helt i orden å skulle blottlegge hele sitt privatliv på denne måten? Uten å kunne kontrollere en gang hvordan personlige opplysninger brukes? Er dette den eneste måten å håndtere terror på?

Aaaaaaarg! Hva synes du?

6 kommentarer:

Minneapolise sa...

Mye snakk om dette, og jeg skjønner ikke helt problemet. Om staten vil sitte på informasjon om meg så er det helt greit for meg, har ingenting å skjule, og jeg stoler på at de ikke bruker det til noe. De som har noe å skjule burde bekymre seg, men det er jo nettopp poenget.

Programsekretariatet sa...

minneapolis:
hm, du tenker ikke på hvordan opplysningene kan misbrukes? Eller hva med retten til at ikke storebror eller storesøster hele tiden skal se deg?

Det er en litt ugrei holdning å antyde at det å ikke ville blottlegge seg for hele verden så har man noe å skjule??

Minneapolise sa...

Men det er jo ikke å blottlegge seg for verden. Endte med å skrive egen post om temaet jeg. Håper det går bra at jeg linka til dere, får ikke lest papirutgaven av norske aviser her borte.

Programsekretariatet sa...

Minneapolis:
Bare hyggelig med en link :-) viktig at temaet debatteres, også når standpunktene er forskjellige.

Anonym sa...

Dette er overhodet ikke en god utvikling, men ikke det minste overraskende for de av oss som har studert The New World Order også kalt den nye verdensorden eller globalisering der en liten elite trekker i trådene og styrer oss mot en global facistisk politistat der individuelle friheter gradvis reduseres til de ikke lengre eksisterer.

Kampen mot terror er fiktiv fordi så godt som alle terroraksjoner av større proporsjoner er begått av kriminelle elementer i de enkelte lands myndigheter. I dag er situasjonen den at myndighetene ser på den jevne amerikaner som fienden og er skyldig inntil det motsatte er bevist. Den som synes at slike utsagn er svada, bør snarest bruke litt tid på emnet fordi det kan dokumenteres både fra offisielle dokumenter og artikler fra main-strem media.

Området er altfor stort til å utdype her, men man ser talløse eksempler på at vi beveger oss mot facismen.

Jeg skal bare kort gi et par eksempler. I brosjyrer fra stats-og føderale myndigheter bes de involverte være på vakt og angi personer som kan være potensielle terrorister. Rent bortsett fra at det her er tale om angiversamfunnet, er momenter en skal være på vakt mot for eksempel:
-Makes numerous references to the constitution
-Is very polite
-Har kart med seg i bilen
!!!!

Jeg husker ikke flere, men det er flere slike eksempler og det må jo være glassklart for alle tenkende individer at det her ikke dreier seg om å bekjempe kriminelle eller terrorister. USA's befolkning blir sett på som terrorister. Bush sier at deres grunnlov, Constitution bare er "A Goddamn piece of Paper". Opplæring av FEMA-agenter går ut på at "The Founding fathers" som Jefferson og Franklin var terrorister fordi de kjempet mot det britiske imperiet. Slik fortsetter det med den ene uhyrligheten etter den andre og dette kan DOKUMENTERES! Se dokumentarene til Alex Jones som Police State 1,2 og 3, Terrorstorm og mange flere.

Denne eliten jobber for full kontroll over alle borgerne og de er ennå ikke kommet halvveis. Det neste blir det pengeløse samfunn med ID for alle, helst operert inn under huden. Et idiotisk amerikansk ektepar har forlengst meldt seg som forsøkskaniner. Via FN skal de etterhvert legge under seg hele verden under dekke av globalisering som egentlig er et system for utvikling av monopol og avvikling av konkurranse. Altså kommunisme. Eller facisme. De er likebetydningsfulle begreper.

Folk må informere seg og protestere mot denne utviklingen før det er for sent. De jobber inkrementalistisk ved at de horrible tiltakene de iverksetter skjer litt etter litt slik at befolkningen blir desensitivisert og lettere aksepterer det som kommer senere.

Enhver personlig opplysning som lagres kan senere brukes til å presse en person dersom man ønsker det. Bare fantasien setter grensene for hva det kan innebære.

I en politistat er det ikke nok at du er uskyldig og ikke har noe å skjule. Bare i USA er det mange uskyldige mennesker som sitter i fengsel. En kvinne ble arrestert og mistenkt for å være terrorist fordi hun visste om sine rettigheter og nektet å oppgi navn da politiet uten mistanke om noe straffbart forhold stoppet henne. Hun hadde litteratur om USA's grunnlov i bilen og mens kameraet filmet, diskuterte de to politimennene hvor farlig dette materialet var og om det var forbudt eller ikke. Det er ennå slik i USA at politiet ikke kan uten "probable cause", dvs mistanke om straffbart forhold kreve legitimasjon slik som man kan tenke seg det naturlig i en politistat der enhver borger til enhver tid må forvente å høre: "Papers, please". Kvinnen ble naturligvis frikjent i retten, men man kan lure på hvor politimennene hadde fått denne holdningen fra, at man anser landets grunnlov som farlig lesestoff!

Så jeg oppforderer alle som leser: undersøk disse sakene nærmere. Man kan ikke finne ut noe særlig fra de store mediene, men et godt startpunkt er Infowars.com eller Prisonplanet.com. Eller man kan Google de nykonservatives Project for the new american century "Rebuilding America's Defences".

Programsekretariatet sa...

reidar:
Her var det mye å ta tak i, så jeg nøyer meg med en kort kommentar i første omgang.

Veldig enig i at vi må bekjempe samfunn hvor man er SKYLDIG inntil det motsatte er bevist. Tvert i mot.

Personvernet er viktig, og forvitres gradvi om vi ikke passer på.