fredag 17. august 2007

kollektivt drap?

Overskriften er i overkant dramatisk, ja, men les oppslag i vg.no om den sjikane som ambulansepersonell nå utsettes for. Dvs det er ikke bare snakk om sjikane, men regelrett obstruksjon av jobben de gjør. Ved utrykning teller ofte hvert sekund, dersom en pasient skal overleve eller ikke.

Nå er vi altså kommet i den situasjonen at mange, som sikkert ikke engang var tilstede i Sofienbergparken, er rasende på ambulansefolk og legevakta i sin alminnelighet. Så setter man seg til doms over tjenestefolk som ikke engang var tilstede. Resultat: Igjen går det ut over tredje person, og det kan stå om liv.

Er det grunn til mane til ettertanke? Er det virkelig så lett å løpe rasende etter en yrkesgruppe som du og jeg i neste øyeblikk kan være avhengig av for å overleve? Og kom ikke å fortell meg at den feilen de som var tilstede i Sofienbergparken gjorde, skal hefte ved resten av yrkesgruppen.

6 kommentarer:

Knut Johannessen sa...

Dette er ren idioti!

Mye tyder på at ambulansetjenesten kanskje har noen ansatte som ikke skulle vært der, men det legitimerer ikke at folk oppfører seg som de gjør. Ambulansene i Oslo har nesten 100 000 oppdrag i året og relativt få får oppslag som dette. Det skulle vel si noe om at dette er unntak og ikke regelen.

Programsekretariatet sa...

vox:
enig!

Minneapolise sa...

Sånn rent bortsett fra at det er tåpelig å ta noe en person gjør ut over en hel yrkesgruppe, så er det vel ikke ambulansepersonellet det går verst ut over om en ambulanse med en døende pasient blir stående for lenge i trafikken..

Programsekretariatet sa...

minneapolis:
Strengt tatt er jeg helt enig deg. Ja - pasientene er det viktigste. Men det forutsetter at yrkesgruppa som skal hjelpe dem får gjort jobben sin. Ikke sant? Og da må vi ikke hindre dem, og det er i grunnen hovedpoenget.

Minneapolise sa...

Det jeg mente var at de som oppfører seg på denne måten for å straffe ambulansepersonell, burde skjønne at det ikke er dem det går verst ut over.

Programsekretariatet sa...

minneapolis:

OK - jeg tror i grunnen jeg oppfattet at vi er enig i sak. :-)