mandag 6. august 2007

Vi som elsker Amerika

Dagens kronikk av Jagland i Aftenposten er verd å bruke litt tid på. Man kan være uenig og enig i mange saker, men det er bra synes jeg hvordan han balanserer og poengeterer hvor viktig Amerika fortsatt er for vesten og Norge. Og han trekker også frem andre gode poenger som står i litt kontrast til den politiske korrektheten på venstresiden som nærmest innebærer at alt som har med USA å gjøre, suger.

Så kan man i sitt stille sinn lure på om hva øvrige rødgrønne regjeringskolleger mener om Stortngspresidentens syn på USA..?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har ikke lest kronikken. Men Jagland er en tenker i Arbeiderpartiet, ikke redd fro å gå mot strømmen, og stå for det han mener.Han har i mange år hatt min respekt.

Anonym sa...

genese:
enig med deg, mannen tør tenke. Og kronikken er verd å titte på:-)

Anonym sa...

Det er mulig at for mye skryt i disse spaltene skaper problemer for ham internt, men jeg er helt enig i at kronikken er verd å lese.

Jagland er etter min mening en rakrygget og solid politiker som i motsetning til en viss dame i finansdepartementet, tok konsekvensen av sitt valgløfte.

En god stortingspresident for Norge selv om han representerer Arbeiderpartiet.

Anonym sa...

Jagland var ingen god statsminister, men i internasjonale spørsmål har han stor troverdighet. Å høre ham argumentere for norsk EU-medlemsskap er en sann fryd.

Enig: Kronikken er absolutt verdt å lese.

Anonym sa...

Halvorlig talt

Jeg er usikker på om de beste tenkerne egentlig kan bli gode politikere. De ser så mange nyanser, og er ofte tilbakeholdne med å være bastante. Dessuten er de av og til mer opptatt av sannheter enn av makt. For politikk er etter egen erfaring 70% makt, 20% gode saker, og 10% velgerforføring.

Programsekretariatet sa...

genese:
jeg er litt nysgjerring - hvor har du politisk erfaring fra :-) ??

Men til saken. Jagland tør å tenke "utenfor" boksen, og i internasjonal politikk bidrar han utvilsomt til å løfte blikket.