onsdag 21. januar 2009

Regjeringen vil bestemme hva pressen skal si

Et av flere ankepunkter som også ledende politikere i Norge har fremført ifm krigen på Gazastripen, er at pressen er stengt ute. Den får ikke lov til å formidle dårlige nyheter.

I dag kan vi lese på nrk.no at regjeringen nå ønsker å følge dette eksempelet, og hindre mediene i å fortelle om dårlige nyheter. Sakene er helt forskjellige, jeg er klar over det, men prinsippet blir ikke anderledes av den grunn.

Hvorfor skal regjeringen nekte oss åpenhet om situasjonen i vårt eget land? Hvorfor skal regjeringen nekte foreldre, kommunestyrer og elever kunnskap om situasjonen i skolen. Kunnskap som kan bidra til å forbedre skolen? Hvorfor vil regjeringen sensurere pressen, og nekte offentligheten tilgang til kunnskap? Regjeringen er jo ellers mer enn villig til å pushe kunnskap om privatlivet til folk, blant annet gjennom offentliggjøring av skattelister.

Har det rett og slett å gjøre med at regjeringen vet den blir avslørt? Prøver den febrilsk å sensurere pressen så vi ikke skal få vite hvor dårlig jobb regjeringen faktisk gjør?

5 kommentarer:

Carl Christian sa...

har veldig sansen for sammenligningen opp mot regjeringens holdning til Skattelistene. Grande Røys sa senset i forbindelse med fremleggingen av Personvernkommisjonens rapport (ca 9. jan) på direkte spm om de nå ville begrense innsyn i skattelistene at: "Da må du velge en ny regjering".

Så gjelder det bare å tydeliggjøre hvorfor skatteforhold bør beskyttes av personvernsforhold mens skoleresultater bør være offentlig
(lett at man kan komme skjevt ut og bli arrestert på det motsatte...)

Programsekretariatet sa...

Carl Christian.
Bra. Og så konstaterer jeg at jeg er enig med Grande Røys i et viktig poeng: "Da må du velge en ny regjering"

Det skjer 14. september :-)

Nyland sa...

En liten refleksjon. Det kan virke som om Programbloggen har endret seg fra å være en blogg rundt utarbeidelsen av programmet til Høyre til å bli en Høyre-blogg som fokuserer på aktuelle saker som nødvendigvis ikke er knyttet til utarbeidelsen av progremmet. Er dette en bevisst handling eller bare en midlertidig foretredelse?
mvh
John-Arne

Programsekretariatet sa...

PiE:
Bloggen har siden den ble etablert vekslet mellom rene poster knyttet til programarbeidet, til også å ha poster om dagsaktuelle politiske saker.

Det går i bölger. Mer eller mindre uplanlagt egentlig :-)

Nyland sa...

Det viser kanskje et behov for en "Høyre Blogg" som blir en del av forsiden på Høyre.no kanskje ?