tirsdag 13. januar 2009

Opphev TV-monopolet!

Programsekretariatet har mottatt innspill til en bloggpost: som vi gjerne bruker:

Høyre bør oppheve tv-monopolet til Canal Digital og Get i Oslo. Hvis man sammenligner mobiltilbudet og ADSL-tilbudet med tv-tilbudet ser man at det er mye å hente. Særlig Gets løsning med å kun akseptere utstyr man leier av dem er etter min mening ødeleggende for utviklingen av bransjen.

Tenk samme scenario innenfor mobilmarkedet: Tenk om vi bare hadde Telenor og Netcom i Oslo, og at man kun hadde mulighet til å bestille tjenester fra en av dem avhengig av adressen din. tenk videre at du ikke kunne bestemme telefon selv, men at man måtte leie telefon av NetCom (hvis man bor på en netcom-adresse). NetCom tilbyr tre telefoner "basic" til 99,- i mnd som man kun kan ringe og sende sms med. "Pluss" til 178,- i mnd kan man også sende mms og gå på internett med (sakte). Med "Proff"
til 198,- får man en 3G-telefon sånn at det går litt bedre. Ingen muligheter til å velge merke, design eller annet. Kun de tre mulighetene og de stive prisene.

Sånn er TV-markedet i Oslo. Hvordan kan politikerne akseptere det? Hvordan kan politikerne akseptere at utbyggingen av fiber skjer på samme måte? Det er en katastrofe for forbrukere! Prisene blir skyhøye og incentivene til å levere best mulig tilbud er fullstendig fraværende.

Synspunkter?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enig.

Apropos tv: NRK burde privatiseres.

Programsekretariatet sa...

S.
Ja - hvorfor ikke!

Anonym sa...

Helt enig, opphev TV-monopolet både på kabelsiden og for all del privatiser NRK