Høyre er et internasjonalt parti, og har venner i alle verdenshjøner - som også besøker oss på landsmøte. Under litt uformell prat er det fremkommet at prosessen om valg av ny Generalsekretær i Europarådet, ikke så er så plankekjøring som i allefall denne bloggeren har fått inntrykk av - gjennom norske medier. Nå pågår åpenbart arbeid i kulissene som faktisk kan gjøre at kortene legges litt på nytt igjen. PT står man med 2 kandidater - til uken kan det bli tatt et skritt tilbake - og bli åpnet på nytt også for de 2 som ble vraktet i forrige runde. Altså 4 - og da er signalene ikke så klare lenger - heller ikke mht støtten til den norske kandidaten.
Jeg er enig i at Jagland er en god kandidat - og det er bra at det politiske miljøet i Norge står samlet bak ham. Men i dagens situasjon, kan det hende at dette altså ikke er nok.
De neste dagene er spennende. Jeg krysser fingrene faktisk for Jagland.
lørdag 9. mai 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
3 kommentarer:
Europarådet kan ha godt av å ha en leder som representerer EFTA. Bare så synd at vedkommende bestandig snakker pent om EU.
Utenom emnet, men: Skal den rødgrønne regjeringen skiftes ut, er Høyre helt nødt til å presse KrF, Venstre og Frp sterkere på det faktum at det til syvende og sist er hvordan disse partiene forholder seg i Stortinget, som avgjør om den rødgrønne regjeringen eller en evt. ny ren Ap-regjering må gå av på mistillit. Her må partiene avklare om de skal forholde seg passive, aktivt støtte opp om et skifte eller evt. aktivt støtte opp om en Ap-basert regjering.
Høyre må ta initiativ til at det utstedes en borgerlig velgergaranti. Denne kan naturligvis komme i strid med Sponheims egen velgergaranti, men KrF og Frp burde det være mulig å presse hardt, selv om disse sikkert vil prøve å omgå spørsmålet. Det er nemlig det partiene har gjort når de er blitt konfrontert med dette tidligere, men da er de ikke blitt presset hardt nok. De er typisk ikke blitt stilt spørsmålet om hvordan de vil forholde seg i Stortinget. Det er hva kjernen i saken er; det er spørsmålet Høyre må stille.
anonym 1::
Nå har jeg hørt Jagland også være kritisk til EU, men med en god prinsipielle begrunnelse for hvorfor han mener Norge bør delta i fellesskapet og ikke stå utenfor. Og der er jeg enig med ham.
anonym 2:
Hm, ikke så dumt at de andre partiene avklars tydelige svar på nettopp dette. Egentlig synes jeg det er rart at ikke pressen har gått grundigere inn i akkurat det. Det er jo V, K og F som skaper usikkerhet om de virkelig vil bidra til en borgerlig regjering - og de har jo alle historie å vise til hvor de har støtte venstresiden...
Legg inn en kommentar