fredag 15. mai 2009

Hvem garanterer ny borgerlig regjering

De fleste landsmøter er over. Høyre har garantert at partiet ikke vil blokkere for noen borgerlig regjering. Høyre vil samarbeide med alle som vil gi landet ny regjering.

V og Krf har ikke gitt samme garanti. Nå gjenstår å se hva Frp vil. Er de villig til å støtte enhver borgerlig regjering, eller er det spillet som er viktigst for dem - garanterer de forsatt AP regjering som et av sine alternativer?

5 kommentarer:

Tormod sa...

Jeg tror mange har innfunnet seg med at borgerlig regjering er svært lite sannsynlig selv med klart flertall høyre for AP.

Som borgerlig velger synes jeg naturligvis det synd, men ingen katastrofe. Det viktigste er å unngå at de rødgrønne får flertall. Få "debatten" tilbake til Stortinget la Arbeiderpartiet kompromisse til høyre.

Når man har akseptert dette er det enklere å sove om natta :-)

Programsekretariatet sa...

Tormod:
jeg er veldig for at folk skal sove godt om natta:-)

Samtidig håper jeg også du bidrar til å forsøke å nå målet om å få en borgerlig regjering. Det er tross alt målet - og best for landet:-D

halleluja..

slettet sa...

Frp har allerede gjort det klart at de er villig til å samarbeide med alle andre borgelige partier for å danne regjering.

Derimot er de ikke uten videre villige til å opptre som støtteparti for en borgerlig regjering de ikke selv deltar i.

Det samme gjelder vel Høyre. Dere vil vel neppe ubetinget støtte en ren sentrumsregjering eller en ren Frp regjering.

Programsekretariatet sa...

Syne:
Du tar feil - og du motsier deg jo selv på akkurat dette poenget i det andre avsnittet du skriver.

FrP har helt korrekt gått langt i å si at de heller vil støtte en fortsatt AP regjering enn å stemme for en borgerlig regjering de ikke selv er med i (På samme måtesom Hagen gjorde før valget i 2005).

På Høyres landsmøte som var for en drøy uke siden, sa Erna Solberg klart og tydelig at Høyre IKKE VIL BLOKKERE FOR NOEN BORGERLIG REGJERING. Klarer kan det ikke sies. Uten forbehold - i sterk kontrast til f.eks. Frp.

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra