torsdag 7. mai 2009

Stortingspresident Foss?

Når nytt Storting åpner til høsten blir det ny konstituering. Fra dagens presidentskap er det flere som ikke tar gjenvalg, dermed skal nye seter besettes - ikke minst den som i rang står etter Kongen.

En Stortingspresident bør har erfaring og bred politisk kompetanse. Det i tillegg å nyte respekt både blant folkevalgte på tvers av partigrenser og i befolkningen er ingen dum ide.

På gårsdagens pressekonferanse ble i følge Aftenposten, Per Kristian Foss lansert som kandidat til Stortingspresident. Det er ingen dum idé. Mannen har bred erfaring både i Storting og Regjering - og en politisk kompetanse som går uten på de aller fleste.

Dette er slett ingen dum idé, men det er ikke gitt at dette blir resultatet. Det forutsetter borgerlig flertall og at Høyre har forhandlingsstyrke. Synes du det det en god idé med "Foss for President" - ja da er det bare å stemme Høyre!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Foss som stortingspresident er en særdeles dårlig ide.

Som en av partiets aller dyktigste politikere er det i den politiske manesjen han hører hjemme. Andre kan ta på seg rollen som sirkusdirektør.

For øvrig regner jeg med som en selvfølge at Foss blir en sentral aktør i den nye borgerlige regjeringen.

Programsekretariatet sa...

Verdikonservativ:
Tror ikke det er noen stor avsløring å bekrefte at Foss er en høyst sentral kandidat til minsterposter i den nye Høyre-regjeringen:-)