søndag 10. mai 2009

Hva skjer med Programbloggen

Om kun et par timer er landsmøtet over og nytt stortingsvalgprogram vedtatt. Det betyr at det målet som denne bloggen ble opprettet for, er nådd. Utvikling av ny politikk - materialsiert i nytt prinsipprogram (i fjor) og nytt stortingsvalgprogram denne helgen.

Det kan bekreftes, noe også Erna Solberg gjorde da hun innledet programdebatten på fredag ved å snakke om prosessen, at bloggere har bidratt til formuleringer i programmet. Gjennom innlegg og kommentarer på denne bloggen.

Tanken har vært at denne bloggen skal "avvikles" nå som programmet er vedtatt. Det kan imidletid hende at det kan være nyttig at bloggen eksisterer en stund til. Fremover blir det jo valgkamp og debatt om politikk. Og da kan det jo kanskje være greit med blant annet dette som kilde for poster om hva som faktisk er Høyres politikk. Det skal nemlig ikke mye spådom til for å vite at mange meningsmotstandere vil forsøke å fremstille politikken vår ganske feilaktig. Det kan også være at noen også ufrivillig misforstår - i går måtte vi bidra til å rette opp feil som var gjengitt på en avis nettside. De hadde referert landsmøtets vedtak stikkmotsatt av hva som var tilfelle.

Inntil videre ser det altså ut til at bloggen vil leve litt til. Tar gjerne mot tilbakemeldinger på dette.

7 kommentarer:

Thorongil sa...

Eg er for at bloggen vert verande. Den har jo fungert som programsekretærense politiske blogg innimellom og, med kommentarar til aktuelle saker. Det vil det jo verte meir av i tida framover. Kanskje det går an å poste her når aviser og andre misforstår kva høgre eigentleg meiner. Og den har fungert godt til å kome med innspel og dialog om høgre sin politikk, det kan den fortsetje med, kanskje betre enn andre meir offisielle høgre-bloggar.

Nyland sa...

Høyre sentralt MÅ opprettholde et forum for politiske diskusjoner slik Programbloggen har fungert. Den bør legges synlig på Høyre.no. Navnet bør endres til noe ala "Høyres politiske diskusjonsblogg". Sentrale problemstillinger legges ut for diskusjon. Gode innlegg på forskjellige Høyreblogger (Erna, JTS, BH, PiE) kan legges ut på bloggen etter avtale med den enkelte forfatter.

Knut Johannessen sa...

Om det er i denne formen eller en tilsvarende, så gjør Høyre lurt i å ha en lyttepost som denne til samfunnet utenfor partikontoret. Det kan jo hende at dere finner noen gullkorn her og der.

Sissel sa...

En blogg som denne bør videreføres. Den oppdateres hyppig, tilbakemeldingene kommer raskt og dere er også deltagende i andres blogger - flott.
Om bloggen ligger her eller der er mindre viktig, bare den er synlig (og kan feedes) - det aller viktigste er at det finnes et Høyreforum som pulserer og reagerer kjapt.

Sebastian sa...

Opprett blogg.hoyre.no og oppdater den gjevnlig. ta gjerne å importer innleggene herfra til den.

bruk wordpress og lag siden i nærheten av det designet som hoyre.no er

og bruk politiskforum.no for vanlige diskusjoner ;)

Ikke slutt nå :)

carl christian sa...

Kommentarene og innspillene over tilsluttes. Jeg tenkte umiddelbart at bloggen kanskje kunne endre navn til "Høyres åpne debattblogg".

-At dere har vært en viktig, relevant og spennende arena for debatt er utvilsomt, og det har dere bevist at dere har kapasitet til å fortsette å være. Så det er ingen grunn til å avvikle hverken nå, eller etter valget.

jeg tror den enkle stilen, og åpne og lyttende tilnærmingen er blant denne bloggens viktigste suksessfaktorer. Ta for all del vare på det. Det er noe mange av oss (meg selv inkludert) kan lære av, igjen og igjen.

Programsekretariatet sa...

Alle:
Takk for disse tilbakemeldingene. Veldig nyttige - og i grunnen hyggelige :-D

Tror nok vi skal ta en runde internt og se hva vi gjør - dvs hvordan vi kan få bloggen over i en annen form. Det skjer imidlertid ikke de aller første dagene - må bruke tiden nå til å få redigert programmet som er vedtatt, sjekket grundig at alt er ivaretatt, satt i gang trykking etc.. men i løpet av noen dager.

Så inntil videre fortsetter vi som før:-)

Sissel:
Leste den ene tweeten din at du var skuffet over at forslaget om evaluering av fastlegereformen ble avvist. Begrunnelsen er todelt: For det første har reformen vært evaluert faktisk flere ganger (men lite gjort). Dessuten ligger det inne en annen formuleringer som lyder:

"· bedre tilgjengeligheten til fastlegene gjennom bedre kapasitet og se på ordninger som kan sikre bedre utnyttelse av de totale legeressursene"