onsdag 6. mai 2009

Intelligente spørsmål og andre spørsmål

Fra gårsdagens bloggtreff var det flere hyggelige tilbakemeldinger som ble lagt igjen på nett (fra de over 50-talls som fulgte med kun på livebloggen). Fra en som var til stede falt det imidlertid en litt furten kommentar "hun svarer jo ikke skikkelig på noen spørsmål". Det kan være på sin plass å reflektere litt over utgangspunktet for den furtingen.

Det er mange kloke hoder rundt omkring, ikke minst mange som trolig tenker det om seg selv. Det er bra - selvtillit er det sjelden for mye av synes jeg. Når det stilles spørsmål om politikk er det interessant å høre hva folk spør om og hvilke(t) svar som gis. Men å gjenta spørsmål som tidligere er stilt synes jeg er litt dumt. Særlig når det gjentas og gjentas. Man må gjerne mislike svaret, men spørsmålet blir ikke mer intelligent av å bli stilt gang på gang.

På livebloggen i går kom det mange gode og veldig varierte spørsmål - om politikk. Konkrete spørsmål om konkrete problemstillinger. IRL på blogg-treffet var det også noen konkrete og gode spørsmål. I tillegg var det gjentakelser: Hvem skal Høyre samarbeide med i regjering? Hvorfor velger ikke Høyre side? Hva er ambisjonen for valget til høsten?

Disse spørsmålene er stilt før. De dreier seg ikke om kjernevirksomheten - altså om politiske saker, men om taktikk. Liberalister vil at Høyre skal velge frp, verdikonservative vil at Høyre skal velge krf/v. Svaret som er gitt og som etterhvert flere kommentatorer og analytikere innser er klokt, er at Høyre har valgt borgerlig side. Høyre vil bidra til en borgerlig regjering når det er borgerlig flertall i stortinget. Og vil samarbeide med alle ikke-sosialistiske partier om det.

Nok om det. Hovedinntrykket fra gårsdagens treff var i stor grad positivt. Så vidt vites er det første gang i Norges historien at en partileder har et eget møte med bloggere i forkant av landsmøte. Erna Solberg og Høyre tar bloggerne på alvor.

Ingen kommentarer: