torsdag 27. september 2007

Tiggerskålen er snudd

Nyhetene kommer til vesten, til tross for sterk sensur. Det PROTESTERES i Burma. Med fredelige midler. Og det er munkene som leder an. Den sterkeste motstanden de yter, er å snu tiggerskålen opp/ned. Dermed nekter de å ta i mot almisser fra de militære - og hindrer dem i å være gode buddister.

I natt har regjeringen raidet klostre og pågrepet flere hundre munker, kan vi lese i Aftenposten. Dette er ille.

Jeg vet ikke om det er riktig å sammenlikne med pasifistiske aksjoner som i sin tid var i India. Eller protestene i Sør-Afrika. Eller andre steder. For dem som tror på demokrati og at folket skal få velge sine ledere - og ikke militær makt, så er dette ugreit. Vi kan krysse fingene og håpe at mange nok tør å stille seg bak munkene, og si at nok er nok. Men de trenger hjelp og støtte utenfra.

Handelsboikott og økonomiske sanksjoner er innført av flere land, men tydeligvis litt halvhjertet. Og i bakgrunnen lurer dragen. Hvilken agenda har Kina - som neppe mange vil kalle demokratisk forbilde...

Jeg protesterer! Men det er ikke nok. Hva kan vi gjøre?

Oppdatert:
Skriv under her og vis din støtte til folket i Burma. Gjør det NÅ - og legg ut oppfordringen på egen blogg og videresend til venner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gå kledd i rødt i morgen, og om noen spør om hvorfor kan du fortelle om situasjonen i Burma. Du kan også møte opp foran Nobels Fredssenter klokka 18.00. Godt å kunne være enig med Høyre i noe.. :)

Programsekretariatet sa...

børge:
Går i rødt, og oppfordringer sendt vidt og bredt. Høyre tar klar avstand fra det som skjer i Burma og utfordrer regjeringen til handling, se www.hoyre.no

Velkommen til enighet med Høyre i dette viktige verdispørsmålet. Kanskje du skulle sjekke ut noen av våre andre verdier også:-)