mandag 26. februar 2007

Rotter uten fiender

...lever lenger enn rotter med fiender. Dette overrasker vel ingen. Men konklusjonen basert på denne rotteundersøkelsen er at mennesker vil kunne leve til de blir 150 år! Det kunne vi lese i VGHelg på lørdag.

Steven Austad ved Universitetet i Texas mener at barn som fødes i dag har reell mulighet til å bli 150 år gamle.

Det bringer interessante tanker til debatten om ny pensjonsalder og det revolusjonerende målet om at vi må jobbe til vi nærmer oss 70 år. Egentlig er gen- og bioteknologien ganske tankevekkende. En ting er at mor og far kan skreddersy eget avkom. En annen ting er at det kan bli enda lettere å suse inn til en pit-stop for å skifte noen nedslitte deler. Et hjerte her, en nyre der, noen øyne etc.

Spennende! Skummelt? Ekkelt. Morsomt.

Hva synes du?

2 kommentarer:

Lasse Gulbrandsen sa...

Hjelp. Nå er det er slik at ingen gidder å besøke besteforeldre på 80. Hvordan skal livet da bli når man passerer 150 og tipp-tipp-tipp-tippoldebarna og 4-5 generasjoner etter dem ikke engang har anelse om hvem du er? Nokså ensomt og stusselig vil jeg tippe.

Programsekretariatet sa...

lasse gulbrandsen: Morsomt poeng! På den annen side kan man jo lure på om tipp-oldefar kommer til å gå av med pensjon, eller om han ikke har tid til besøk fordi han skal på tjenestereise i sin nye jobb.:-)