torsdag 18. desember 2008

Storebror ser deg!

NRK kan i dag fortelle (dvs sitere fra Klassekampen) om en studie som avdekker at over tusen overvåkingskameraer i Oslo filmer deg. Ifølge en studie mangler over halvparten lovlig merking.
Man kan knapt bevege seg i byen uten å bli registrert av kameraer. Jeg synes det er viktig å vekke bevissthet om hvor omfattende dette fenomenet er, sier førsteamanuensis ved UMB, Hans Ekkehard Plesser.
Dette er ugreit synes jeg, mens andre tenker at "har du ikke noe å skjule, så er det jo ikke så farlig med overvåking". En begrunnelse for dette er visstnok at det skal forhindre kriminalitet. Gjør det virkelig det, eller skaper det bare falsk trygghet? Det stedet i landet med mest overvåking antagelig, er Karl Johans gt mot Sentralstasjonen. Er det noen som tør påstå at det ikke forekommer kriminalitet i dette området? Til tross for alle de *flotte* overvåkingskameraene.

Er det virkelig greit at storebror og storesøster i tide og utide og ikke minst uten din viten og vilje, hele tiden skal kikke deg over skulderen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes det er greit med videoovervåking. Selfølgelig så skal man være veldig skeptisk og. Men utrolig mange av sakene politiet har på pulten sin, blir løst med hjelp av videoovervåking.

Anonym sa...

Og jeg vet om forresten om en ung gutt som gjorde en særoppgave på skolen med å sjekke om det var mulig å bevege seg fra Oslo S til Slottet. Og detklarte han.

Programsekretariatet sa...

ted:
i eksempelet ditt antar jeg det da var snakk om å bevege seg den strekningen uten å bli overvåket? eller?