onsdag 17. desember 2008

Sterkt Høyre = ny regjering

De siste par dagene har Krfs og Venstres ledere langt på vei sagt at Erna Solberg også er deres statsministerkandidat. Men da må Høyre velge side, er kravet.

Statsministeren kaster seg ikke uventet inn i dansen og krever det samme - Høyre må velge side. At Stoltenberg kommer med en slik kommentar er ikke uventet. Mannen sliter med å få vekk oppmerksomhet fra egen regjering. Du vet, den som skulle skape ro og orden. Du vet, uten demonstrasjoner på gresset utenfor stortinget, dissenser og strid om både den ene og den andre beslutningen.

Tilbake til utgangspunktet - svaret er gitt for lengst. Høyre har valgt side. Høyre har valgt borgerlig regjering. Et borgerlig flertall må gi en borgerlig regjering. Det som er oppsiktsvekkende er jo at Høyre er det eneste partiet som sier dette høyt og tydelig. Spørsmålet om alternativer må derfor rettes til andre. Heldigvis har alle ikke-sosialistiske partier sagt at de vil være med Høyre på å gi landet en ny borgerlig regjering. Et sterkt Høyre er garantien for at dette vil skje. Så enkelt er det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg ser poenget til Erna, men:
Det kunne vært en ide å si at V og Krf er våre tradisjonelle partnere og vi har hatt godt samarbeid med dem. Målet vårt er å få flertalls regjering med Frp men der er de tre tidligere koalisjonspartnere uenige og den uenigheten må vi rydde opp i når valgresultat er der. Jeg synes vi må gi V og Krf litt her, men samtidig si til Frp at H er åpne for samarbeid med dem hvis man blir enige om politikken.

Programsekretariatet sa...

Arne:
men hvorfor kan vi ikke si som vi gjør: Vi vil faktisk samarbeid med alle..??

Anonym sa...

Som man roper i skogen, får man svar.

Å påstå at Høyre har valgt side er billig retorikk. (I det store og vanskelige valget mellom sosialistisk og borgerlig regjering så skal Høyre nå endelig ha konkludert ?)
Vi som er utenfor partiet opplever jo det stikk motsatte. Høyre har IKKE valgt mellom Frp og Krf/V i forhold til et mulig regjeringssamarbeid. Eller om Høyre satser på å regjere alene. Det er dette velgerne er opptatt av. Det er det Erna Solberg vil få spørsmål om hver dag frem mot valget. Har man statsministerambisjoner bør man i det minste kunne svare på hvem man helst ønsker å samarbeide med i en regjering. Håpet om et 4-partisamarbeid er som de fleste andre har innsett, for lengst lagt død av Sponheim.

Med "vente å se"- holdningen har Høyre valgt feil strategi. Det viser kun usikkerhet og tegn på vingling.

Vi trenger i stedet et TYDELIG Høyre som tør å ta politiske veivalg og som kan stå for det og TA KOMMANDOEN på borgelig side. Det er korrekt at et stort Høyre er nøkkelen til en levedyktig borgerlig regjering. Det krever imidlertid handlekraft, synbarhet og ikke minst politisk lederskap.

Carpe Diem

Anonym sa...

Programsekretariatet:
Joda, vi ønsker å samarbeide med alle. Vi vil jo "forandre for å bevare", så vi tar utgangspunkt i det som har fungert før, et Krf og V samarbeid. Dette kan utvides med Frp. Jeg tor at vi kan får best oppslutning ved valget med dette som hovedalternativ. Da er vårt utgangspunkt en regjeringskonstellasjon som alle vet KAN fungere. Dessuten kan vi jo da vente vesentlig drahjelp fra V og KrF i og med at de støtter Erna som statsminister. Så får valget bestemme hva det blir...

Programsekretariatet sa...

Høyrevelger:
Det er ikke billig retorikk. Valget er tatt. Høyre vil ha borgerlig regjering. Det er V, KrF og Frp som må utfordres på hvorfor de vil velge bort en borgerlig regjering.