tirsdag 9. januar 2007

Rett til å bli foreldre

Bioteknologinemnda foreslår at leger bør kunne krever vandelsattestt fra par som søker hjelp til å få barn. "Dette handler om å stille krav når det offentlige intervenerer" sier lederen av nemnda.

Og da er vi enda nærmere Georg Orwells "1984". Nemnda erkjenner selv i intervju i Dagsavisen at de fleste fortsatt blir foreldre ved egen hjelp - og dermed uten godkjenning.

Jeg undres når den rødgrønne regjeringen skal love oss økt offentlig innsats og godkjenning av folk som ønsker å bli foreldre. Allergien mot private løsninger brer om seg til stadig flere områder, og staten blir åpenbart stadig mer hellig.

Hvem er nå denne staten egentlig: Jens. Kristin. Åslaug?

1 kommentar:

whistoslo sa...

Problemstillingen her er litt galt fremstilt. Dagens lovgivning på området gir legene ansvaret for å avgjøre om et par skal få assistert befruktning eller ikke. Da må vi enten frata legene et hvert ansvar, og lovfeste retten til assistert befruktning (god AP-politikk), eller gi legene nødvendig informasjon til å fatte et informert vedtak.

Står det mellom de to alternativene, fortrekker jeg vandelsattesten. Når det er sagt, kan man jo spørre om ikke barnevernet burde vært noe hissigere enn de har økonomi og kapasitet til idag...