torsdag 11. januar 2007

Konflikt med arbeidstaker

Så er den offentlig. Konflikten mellom arbeidsgiver og arbeidstaker i landets største hovedorganisasjon. Oppsigelsen er et faktum og begrunnelsen krystallklar.

Er det andre som stiller spørsmål ved troverdigheten til LO-lederen etter dette? Riktignok har hun åpenbart førstehånds kunnskap om konflikt på arbeidsplassen, men kanskje ikke av den typen hun har grunn til å være stolt over?

8 kommentarer:

whistoslo sa...

Du trenger ikke stille spørsmål ved Vallas troverdighet. Hun har den troverdighet hun fortjener. Hun har som KUL-leder forsvart Pol Pots regime, og det har hun ennå ikke tatt avstand fra. Med en såpass blodrød fortid, er evt. trakassering og mobbing av Yssen nærmest for ingenting å regne.

Anonym sa...

Alle som har erfaring fra 70-tallet vet hvordan den venstresosialistiske mobben kunne knuse både Professorer og medstudenter

Programsekretariatet sa...

Den største effekten av denne saken ser ut til å være kroken på døra for ny periode for Valla. Men hun hun skal få lov til å utøve arbeidsmiljøpolitikke sin enda et par år. Muligens til glede for noen..eh.

Anonym sa...

Denne saken har dog visstnok ingen innvirkning på hennes stilling i AP.

Særinteresser er demokratiets bane. Venstresiden er raskt ute med å kritisere USA for å være styrt av særinteresser, men i dette tilfellet har LO mer makt enn det virker som de fleste interesseorganisasjoner i USA har.

Når Stoltenberg gang på gang må endre kurs etter ordre fra Valla er det åpenbart at dette er et demokratisk problem. Vi må holde fokus på dette.

Programsekretariatet sa...

andyq: Helt enig - den grunnleggende demokratiske utfordringen er samrøra mellom LO og AP. Overstatsminister Valla; lyder ikke bra, men er jo tilfelle.

Herodotus sa...

Aftenposten og andre antyder at det er en viss EU-dimensjon over krangelen mellom de to damene. Mer om dette på min egen blogg.

Anonym sa...

DET BLE FOR FRISTENDE

Selv om dette er en Høyre-blog, kan det være grunn til å stille noen spørsmål ved enkelte stortingsrepresentanters oppførsel ovenfor statsministeren i denne saken. Hva i ...... har den norske statsministeren med å uttale seg i Stortinget om en personkonflikt i LO ? Her luktet opposisjonen politisk blod - og løp i flokk. Ikke særlig imponerende, spør du meg.

Programsekretariatet sa...

anonymus: Denne saken er krevende. Det kan ikke unnslås at denne saken dreier seg om mer enn en personkonflikt i LO. Regjeringen vant så vidt valget takket være kraftinnsats fra LO. Og en av de viktigste sakene var kampen for et mindre brutalt arbeidsliv. Nå får vi avkledd en arbeidsgiver som på alle måter behandler en arbeidstaker på en ugrei måte. At ikke statsministeren klarer å uttale seg prinsippielt avdekker igjen hvor sterkt AP er fanget av LO. Og da har vi faktisk et demokratisk problem.

Når det er sagt er jeg enig i at man skal ta ballen og ikke mannen eller kvinnen.