mandag 5. mars 2007

Hottentott


Jo da! Jeg vet at hottentott og negerkongedebatten var i høst. Det er sikkert litt sent å melde seg på den meningsutvekslingen, men en lite sidespor kan man jo bidra med.

Bildet er tatt i ”Botanisk Hage” i Cape Town, Sør Afrika for noen uker siden. Ingen vil vel bestride at landet er kommet langt i å bekjempe apartheid og rasediskriminering. Så brukes da tiden på andre ting enn viktige filologiske diskusjoner som i Norge.

Det skaper neppe de samme tilstander å publisere dette bildet, som det gjorde å publisere andre tegninger. Også dette dreier seg om ytringsfrihet. Spørsmålet er hvem som egentlig bidrar til negative assosiasjoner og tilløp til diskriminering? Kan det være politiske overkorrekte besserwissere? Eller må vi andre lømler krype til korset, selv om vi ikke skjønner noen ting?

Ytringsfrihet?

5 kommentarer:

Lasse Gulbrandsen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lasse Gulbrandsen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lasse Gulbrandsen sa...

Dette var ikke rare innlegget. Tror ikke du får stor oppslutning om dette tullet.

Svaret på spørsmålet ditt om å krype til korset er et soleklart og utvetydig "JA".

Programsekretariatet sa...

Interessante tilbakemeldinger. Intensjonen var å provosere litt, hvilket ser ut til å ha lykkes.

I politikkutviklingen bør det være rom også for å diskutere ytringsfrihet. Tilsynelatende er den en selvfølge for mange. Samtidig har vi flere eksempler på at det med stor politisk korrekthet, slås ned på ytringer man ikke liker.

De siste par dager har vi fått en interessant runde om hvorvidt Oddvar Steenstrøm skal vrakes eller ikke fra TV2 - fordi man ikke liker det han sier. Hvor dypt stikker da respekten for ytringsfriheten? Og da sier jeg ingenting om sympati eller antipati for Steenstrøms evne til å fremstå nøytralt og balansert.

At han forøvrig ikke stiller opp til debatt selv, imponerer imidlertid ikke.

Programsekretariatet sa...

ared: takker forøvrig for resten av tilbakemeldingen. Ambisjonen er å holde debatten på et seriøst nivå:-)