onsdag 2. januar 2008

Nytt år og ny politikk

Om knappe fire måneder skal landsmøte vedta nytt prinsipprogram. Dokumentet er nå på høring frem til 25 januar. Noen innspill er allerede kommet og flere er varslet. Etter den høringsrunden har vi ambisjoner om også å ha en større spørreundersøkelse på mail blant alle medlemmene som har registrert e-postadressen sin...ganske mange tusen faktisk. De vil bli invitert til å være med å avgjøre hvilke formuleringer Programkomiteen skal fremme - på visse punkter.

Parallelt med dette er arbeidet så smått i gang med stortingsvalgprogrammet. I den forbindelse skal det arrangeres noen konferanse i år: Forsvar, familie og justis - ihhv februar, mars og april. 2008 blir definitivt et viktig år med tanke på utvikling og utforming av Høyres politikk.

Og vi lover fortsatt å teste ut formuleringer og problemstillinger på denne bloggen. I utkastet til prinsipprogram har vi allerede brukt noen av tilbakemeldingene som er kommet her, så det er bare å fortsette med gode og kritiske bidrag.

Du har kanskje allerede nå noe på hjertet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har nå lest forslaget til nytt prinsipp program, men er litt overrasket over mangelen på Høyres distriktspolitiske retning i forslaget.
Undertegnede er nyvalgt Høyreordfører, men har bare knapt 1års medlemskap i partiet.
At jeg og Høyre for første gang ble største parti i kommunen,og vant valget i en typisk Ap og Frp bastion i Nord Norge, tror jeg uten å være hovmodig skyldtes at vi klarte å sette fokus på de tre hovedområdende trygge lokalsamfunn, kunnskap i skolen og kvalitet i omsorgen, og overføre dette til lokale forhold.
Men i tillegg, og det er viktig å merke seg for Høyre: Sette fokus på mulighetene og fremtiden uten å fremstå som bedrevitende eller skjelle ut andre partier.
I distriktspolitikken bør Høyre mere fremstå som søkende enn konkluderende.
I motsatt fall vil man ikke klare å få nok oppslutning til å vedta løsninger for fremtiden..og det er tross alt det viktigste.
Populisme..? nei. Men slik jeg ser det er det mange veier til målet, men den korteste er utvilsomt gjennom følelser og oppslutning..
Derfor bør man heller ikke alltid si det man mener, men mene det man føler..og det er det jeg mener:
Høyres prinsipprogram må åpne for en mer lokal og åpen tilnærming i enkelte prinsippielle spørsmål som angår distriktspolitiske utfordringer. Altfor ofte blir gode forslag og fremtidige initiativ avvist pga sentrale og prinsippielle forskjeller.
Vi må gå i kalosjan, som Erling Norvik formulerte det så fint og inkluderende en gang..

Jonny Finstad
Ordfører Vestvågøy

Programsekretariatet sa...

Jonny Finstad:
Takk for tilbakemelding. Kan være du har rett i at det er for lite om distriktspolitikk i utkastet til prinsipprogram. På den annen side kan det kanskje være vel så relevant å ivareta dette i stortingsvalgprogrammet dersom det er konkrete tiltakene du er ute etter.

Men la meg utfordre deg tilbake på å komme med formulering til begge deler. Poenget ditt er jeg enig i er viktig!