tirsdag 17. mars 2009

Sannheten om kommuneøkonomien

Det er mulig at det er flere nyanser av denne sannheten, men i dag kan vi altså lese i Kommunal Rapport at kommuneøkonomien aldri har vært så elendig.

Også kommune-Norge trenger ny regjering med et sterkt Høyre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nå er vell ikke akkurat Kommunal Rapport noen nøytral aktør i dette tilfellet, men at komunene trenger en Høyre regjering er det ikke tvil om. Skulle helst sett at vi la ned/slo sammen 3/4 av alle komunene, men det er det vell ikke helt stemning for ennå. Selv ikke i Høyre?

Programsekretariatet sa...

Nicolai:
Poenget er jo nettopp at kommunal rapport påingen måte er en nøytral aktør - de har aldri vært venn av Høyre og da slår jo dette ekstra sterkt!

Høyre programfester at kommunene skal slås sammen. Det er imidlertid ikke satte noe tall. Ettersom øvrige borgerliger partier ser ut til å være klare for å tvinge dette gjennom, så kan neste periode se ut til å innebære sanering av antall kommuner i dette landet. Omsider.

Anonym sa...

Når det gjelder sammenslåingen av kommuner har jeg et argument for som jeg ikke har hørt fra andre. (Det kan jo hende at jeg ikke har lyttet..)
Hjalp noen umyndige slektninger for noen år siden med et småbruk i en mindre kommune. Det var snakk om odelsrett og utsettelse av boplikt.
Det var helt åpenbart at uansett hvilken saksbehandler jeg snakket med i kommunen så var habiliteten tvilsom. Tilbakemeldingen varierte fra:
"Vi ser strengt på utsettelse av boplikten spesielt for saker der vi tror at tiden uthales". Skifte av sakbehandler og følgende kom:
"Hvorfor søker der ikke om utsettelse av boplikten 5 år i slengen så eieren får ro til utdannelsen er ferdig? Det skulle være en grei sak."
Begge uttalelser bar preg av at det lå økonomiske interesser eller sympatier/antipatier bak. Dette vil bli enklere med større kommuner.

Programsekretariatet sa...

Arne:
Har igrunnen ikke hørt det poenget før, jeg heller nei.

Noterer.