fredag 6. mars 2009

Proporsjoner i politikken

Nå har debatten om "skaut" i politiet rast frem og tilbake i media i flere uker. Dersom man teller personer, hvor mange er dette egentlig aktuelt for i det hele tatt? I dag mangler vi nok folk til å fylle ledige politiuniformer, ingen av dem som er der i dag ønsker å bruke skaut.

I mellomtiden rammer finanskrisen stadig flere bedrifter i Norge. Nå går det nesten ikke en dag uten at vi kan høre om eller lese om konkurser, permitteringer og stigende arbeidsledighet.

Burde ikke alle, ikke minst også pressen, rette søkelyset mot det problemet som faktisk rammer mange nå? Tap av arbeidsplasser og jobb. Noen forsøker å rette oppmerksomhet mot det, men slipper ikke gjennom med det budskapet i redaksjonene. Det er jo ikke like kontroversielt må vite. Det er nok riktig. På den annen side er det mye viktigere for hele Norge at folk faktisk har en jobb å gå til.

6 kommentarer:

Politikk i Enebakk sa...

Media fokuserer på det som selger best. Personkonflikter og folk som blir tatt i løgner (ref Hijab saken) selger meget godt. Nasjonale kriser og internasjonale kriser selger kun når media klarer å få en personlig vinkling, enten ved å skrive om en person som blir utsatt for krisen (derfor er media altid på jakt etter en nordmann som er på stedet der katastrofen intreffer) eller hvordan dette rammer den enkelte personlig. Paradokset med finanskrisen er at mange blir ikke personlig rammet, vi sitter trygt i våre hus og har trygge jobber i det offentlige.

Programsekretariatet sa...

PiE:
Det blir dessverre stadig flere personlige tragedier når finanskrisen gjør at folk mister jobbene sine. Riktignok er renta lav, men når inntekten blir borte, blir det for mange krevende f.eks å skulle betale boliglån..med den uro det medfører for om man klarer å ta vare på eget hjem.

Poenget mitt er at mange flere faktisk nå rammes personlig av finanskrisen (selv om flertallet har det greit), sammenliknet med hijab-debatten. Den "rammer" ingen, og berører i realiteten kun et fåtall. At mange lar seg hisse opp er en annen sak. Sukk.

Politikk i Enebakk sa...

Jeg er helt enig, men jeg er ingen redaktør (utenom på min egen blogg).Redaktører tenker kun på oppslag/opplag og det medfører mange underlige prioriteringer fra media sin side

Programsekretariatet sa...

PiE:
hva er det som gir oppslag på din blogg da? :-D

Politikk i Enebakk sa...

Veldig glad du stillte det spørsmålet for det har jeg skrevet om tidligere på bloggen min. Se her: http://h-politikk.blogspot.com/2009/01/statistikk-for-2008.html

Programsekretariatet sa...

PiE:
interessant post. Ikke minst konklusjonen din; jo mer man poster... :-)