mandag 9. mars 2009

Høyre fortsatt eneste klare Ja parti

Så ser det ut til at vi nok en gang har fått bekreftet at Høyre er landets eneste klare Ja til EU parti. Det kan vi lese i Aftenposten i dag (finner ikke artikkelen på nett).

Om jeg forstår saken riktig, så er det opp til landsmøte å ta en endelig beslutning i forbindelse med vedtak av stortingsvalgprogram for neste år. Programsekretariatet har tidligere vært skeptisk til om Venstre faktisk ville innta et nytt standpunkt, og har etter helgens møte blitt sikrere på at så ikke vil skje. Dessverre.

Fordelen ved dette, er at Høyre fortsatt er alene om å ha et tydelig og avklart ønske om å delta i det europeiske fellesskapet.

Det som egentlig provoserer litt, er hvordan FrP slipper unna med å ta standpunkt i saken. Var det noen som sa kritisk presse? For ikke å si kritiske velgere?

6 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

Både ja-folk og nei-folk bør ta Høyre på ordet her: Et klart og tydelig ja-parti.

Faktisk det eneste *skikkelig* klare ja-partiet.

Programsekretariatet sa...

Admiral Gullers.
Nettopp :-)

Politikk i Enebakk sa...

Og dette er en god sak hvor vi har støtte fra 40% av velgerne ! Samt at dette er den eneste langsiktige løsningen for Norge

Konrad sa...

Bra at Høyre i det minste har en kjernesak.

Verdi-Høyre forsvinner ut av landet sammen med MUFerne.

Da er det bare det tanketomme Skatte-Høyre igjen. Er det NHO som skriver Høyres partiprogram?

Programsekretariatet sa...

Konrad:
Du har så verdifulle kommentarer.

Cracked actor sa...

Konrad: Skatt er et verdispørsmål, kanskje det aller viktigste, ettersom det er skattetrykket som definerer forskjellen mellom hva som er offentlig og hva som er privat. Det er skattetrykket som setter grenser for politikk. At venstresidens materialistiske syn på politikk og samfunn gjør dette til et spørsmål om kroner og øre, gjør ikke verdien av skatt mindre. Dessuten er det ikke slik at politikere, eller Høyre, *gir* skattelette til folk. Tvert i mot. Det handler om å la folk få beholde mer av egen inntekt, slik at de kan bestemme mer i sitt eget liv. Dette trenger ikke Høyre NHO til å skrive programmet om.