torsdag 26. februar 2009

Kulturarv og tilgjengelighet

Det er noen forslag som i utgangspunktet kan synes å være litt *selvfølgelige* men som det viser seg likevel utløser debatt. For å sikre kulturarven forslår programkomiteen blant annet følgende:
Høyre vil
- At boklån fortsatt skal være gratis.
- Stimulere til flere søndagsåpne bibliotek.
Til høyre for oss er det noen som har tatt til orde for at det skal koste penger å låne bøker. Man skal betale for bruk (hvorfor ikke like prinsippfast når det gjelder bruk av f.eks vei..?). Til venstre for oss er man opptatt av at hvilkedagen skal holdes hellig. Er det syndig å lese?

Synspunkter?

4 kommentarer:

Politikk i Enebakk sa...

Gratis utlån av bøker er bra. Når det gjelder søndagsåpne bilbliotek så er det kanskje riktig noen steder, men feil andre steder. Det vi må jobbe for er økt tilgjengelighet, når det passer for folk (om det er om kvelden, lørdager eller søndager)

Programsekretariatet sa...

PiE:
Godt poeng.

Nicolai sa...

Hvorfor går ikke Høyre inn for å privatisere bibliotekene? Hvis folk ønsker en slik tjeneste vil det jo være et market for dem, hvis ikke, er det vell ikke noe vits å holde dem oppe. Er uansett for at de skal kunne holde åpent når de vil

Programsekretariatet sa...

Nicolai:
Fordi Høyre mener at vi i fellesskap har ansvar for å forvalte kultur og kulturarv. "kultur har en egenverdi, mener vi også."