onsdag 25. februar 2009

Desperat løgn om Sharia

FrP har publisert en sak på sin nettside hvor de hevder at Erna Solberg ville innføre shariaråd i Norge da hun var kommunalminister. Dette er løgn.

Erna Solberg er i dag på reise i Midtøsten, men har gitt følgende uttalelse:
Det har aldri vært på tale å ha noe juridisk Shariaråd i Norge. Norsk lov skal alltid gjelde i Norge. Men det ble i min tid som kommunalminister reist en diskusjon om hvordan vi får en norsk skilsmisse til å bli reelt akseptert i hjemlandet for muslimske kvinner. Derfor var det en diskusjon om et muslimsk meglingsorgan kunne hjelpe de kvinnene som opplevde problemer med å få skilsmisse i opprinnelsesland. Denne ideen la jeg imidlertid død, og forslaget ble aldri fremmet, sier Høyres leder Erna Solberg.
Hvorfor spre slike usannheter; er det desperasjon vi er vitne til?

8 kommentarer:

Synve sa...

Har Frp hevdet det skulle opprettes shariaråd med juridisk makt ? Selv uten slik makt er shariaråd dypt problematiske og burde ikke få noen som helst støtte av staten (og det var statsstøtte til disse rådene Solberg vurdere). Mannen har i islamsk rett alle fordelener (mht. skillsmisseadgang og rett til barna) ved skillsmisse, og shariaråd vil derfor sette muslimske kvinner som ønsker skillsmisser under utilbørlig press.

Programsekretariatet sa...

Synve:
Du kan lese hos frp.no. Der de fremsetter påstander om Erna Solberg og Høyre som altså ikke er sanne. Det er rett og slett trist.

Konrad sa...

Høyre er på bærtur i en del saker, men den borgerlige anstendigheten er heldigvis i behold.

Det er håp til og med for Høyre.

Programsekretariatet sa...

Konrad.
:-)

Anstendighet er ikke så dumt.

Politikk i Enebakk sa...

Dette viser med tydlighet at FrP "lar sanheten fare for et godt poeng". Dette er typiskt for et parti som hovedsaklig er bygget på populisme

Programsekretariatet sa...

PiE:
Hadde de i det minste hatt et godt poeng.....

Vox populi sa...

Ved å bruke ordet "juridisk" foran shariaråd, så berger vel Erna seg denne gangen, men når man leser denne artikkelen fra Drammens Tidende 6.nov. 2003,
så er det kanskje ikke så rart at Frp påstår det de gjør. Og det er ikke mulig å finne noe dementi som går på at Erna er feilsitert.

"I går brukte statsråden mye av sin tid på å argumentere for at Norge trenger et shariaråd. Bakgrunnen er lovendringen i forhold til skilsmisse, noe som blir en rettighet for enhver mann og kvinne.
Problemet er at det i mange verdensreligioner ikke fins legitimitet for skilsmisse, uansett hva norsk lovgivning måtte mene om saken. Selv om islam er blant svært få verdensreligioner som åpner for skilsmisse, er det vanskelig å få aksept for at staten griper inn og godkjenner en skilsmisse. Et samtykke til skilsmisse oppfattes å tilhøre troens representanter, ikke staten."

i tillegg til:

"Kommunalministeren tror et shariaråd vil bringe de mange muslimske menighetene sammen, og føre til en modernisering av religiøs praksis.
- Såfremt det er mulig å få samlet et bredt spekter av trossamfunn i et slikt råd, tror jeg det er realistisk. Et shariaråd er vel å merke ikke noe jeg bestemmer, men noe muslimer selv må ta initiativ til, sier hun."

Men at dette ble oppfattet som kontroversielt tyder denne uttalelsen på:

"Både Erna Solberg og Kristin Ørmen Johnsen understreker at det de ønsker er et shariaråd, ikke en Shariadomstol på norsk jord.

- Om folk får problemer med Shariabegrepet, hvor man ser for seg avkuttede armer og lignende, er det ikke det vi snakker om. Da får vi heller kalle det Muslimsk familierådgivningsråd, eller noe nordmenn føler seg mer trygge på, sier Solberg."

Så da er det kanskje ikke så rart at Erna i sitt svar, nå kaller det et "muslimsk meglingsorgan" Ordet sharia er vel like lite gangbart nå som det var da?

Programsekretariatet sa...

vox:
"Både Erna Solberg og Kristin Ørmen Johnsen understreker at det de ønsker er et shariaråd, ikke en Shariadomstol på norsk jord."

Jeg synes jo egentlig dette er ganske klart, men jeg er veldig enig med deg når du skriver "Ordet sharia er vel like lite gangbart nå som det var da?"