onsdag 11. februar 2009

Bostedsløshet

Et av forslagene i programutkastet lød: Høyre vil styrke arbeidet mot bostedsløshet.” Det er kommet et endringsforsag til det punktet som vel hever presisjonsnivået ytterligere:
Høyre vil styrke innsatsen for å sikre at alle har en egnet bolig og ingen er bostedsløse.
Dette er et viktig punkt å ta tak i. Ikke minst nå med vinter og kulde. Synspunkter?

5 kommentarer:

Politikk i Enebakk sa...

Hva menes med "har en egnet bolig" ? Hva slags standard snakker man om? Høres ut som en rettighet som kan utløse store ressurser eller er det bare jeg som er dritt lei trygdesnyltere og ser fanden på veggen i et nobel forslag ?

Nicolai sa...

Jeg ble også skeptisk til dette med "har en egnet bolig". Så vidt jeg husker så skal vell kommunen stille opp med trygdeboliger til de som trenger det (uten og være enig i at det burde være slik), og dermed er jo dette noe som alt skjer i dag.

Ellers har jo slike som frelsesarmeen lavterskels tilbud til de som trenger et tak over hodet for en kortere stund. Problemet for mange er vell at man må være edru for å benytte seg av det og dermed velger å sove ute i stedet for.

Programsekretariatet sa...

PiE og Nicolai:
Allerede i dag har kommunene forpliktelse til å skaffe folk tak over hodet - rettigheter etter sosialtjenesteloven er det vel det heter. Få steder beskrives slike rettigheter i detalj.

I Oslo er det f.eks flere varianter av såkalt "lavterskel tilbud/skjeve hus etc. Noen steder hvor inventar etc er litt mer robust f.eks., andre steder hvor det er oppfølging (psykolog, sosialmedarbeidere el). botrening etc. Det er nok i mindre grad luksusvarianten det snakkes om, og mer apparatet rundt.

Tror ikke dere skal frykte at det nå skal gis bort gullkraner og marmorfliser :-)

Nicolai sa...

Med tanke på at vi har slike tilbud burde vi derfor avvise dette forslaget, da det blir "smør på flesk"

Programsekretariatet sa...

nicolai:
Kanskje det. Men er det virkelig så skummelt å ha formulere noen punkter som viser omsorg for de svakeste i samfunnet?

..jeg kan forsikre om at det blir *nok* av punkter om skatter og avgifter (reduksjoner).