tirsdag 25. november 2008

Dagens sitat:

Høire - holder skattene nede og næringslivet oppe.
C. J. Hambro 3 oktober 1934

8 kommentarer:

Konrad sa...

Høyre har i dag dessverre ingen politikere av Hambros kaliber.

Trist men sant.

Programsekretariatet sa...

konrad:
og det må du selvsagt få lov til å mene.

Nicolai sa...

Er desverre enig med Konrad og skulle ønske at Høyre følgte slagordet til Hambro litt oftere. Skattene er høye og næringslivet ligger nede.

Programsekretariatet sa...

nicolai:
mener du Høyre ikke vil ha lavere skatter? Tror det er første gang jeg har sett den påstanden. Ellers er jo mange flinke til å refse Høyre for forslagene om skattelette (som i stor grad retter seg mot næringsliv og vanlige lønnsmottakere)

nicolai sa...

Ikke det jeg mener, nei. Det jeg tenker på er at vi er alt for forsiktige i å foreslå skattekutt og reduksjon av staten. Alt for ofte foreslår vi tiltak som vil øke staten og skattene i steden for å komme opp med hvordan vi kan redusere den. Jeg tror at den beste måten er å starte med å heve bunnfradraget til 200 000 og kutte like mye i offentlige utgifter.

Programsekretariatet sa...

nicolai:
Har ingen problemer med å forstå at du vil ha mere skattelette. Men å si at Høyre bidrar til økte skatter er det vel ikke så veldig mange andre som vil være enig med deg i....Track record forrige periode ble jo 35 mrd i lettelse: til bedrifter - for å få hjula i gang. I økt bunnfradrag og heving av toppskatten: over 100.000 færre endte opp som toppskatteytere - og dette var vanlige lønnsmottakere.

Du kan ikke mene at dette at dette er dårlig?

Nicolai sa...

For all del ikke, og gode tiltak var det også. MEN jeg husker at det ble innført flere tiltak under den forrige regjerningen som ikke bare bidro til å sette ned skattene.

Poenget er vell bare at jeg, og fler til, ønsker mer og gjerne dype skattekutt.

Programsekretariatet sa...

nicolai:

"Poenget er vel bare at jeg, og fler til, ønsker mer og gjerne dype skattekutt."

Det tror jeg deg på, og det er et ærlig ønske:-)

Men det burde ikke hindre deg i å fokusere på det bra som Høyre har gjort og gjør... Det kan være vel så lurt å si "dette var bra, det vil vi ha mer av", fremfor det du åpnet med i den første kommentaren din.