fredag 3. oktober 2008

Økonomisk politikk

I dag kan vi lese at ledigheten stiger raskere enn ventet. Oslo Børs sliter. Renta stiger. Det er finansuro. I økonomiske urolige tider vil folk ha trygghet. Høyre har vist at partiets politikk er bunnsolid, og dette ser det ut til at folk er i ferd med å huske.Man skal være varsom med å love hokus pokus løsninger, men det er vel ingen som nå vil advare Høyre mot å holde fast på sin økonomiske politikk.

Det høres kanskje kjedelig ut, men det er et spørsmål om ikke følgende formulering skal følge med også inn i neste stortingsvalgprogram:
Veksten i statsbudsjettets utgifter må være mindre enn veksten i bruttonasjonalproduktet for fastlands-Norge.
Hva synes du?

8 kommentarer:

JC sa...

Og Høyres slagord for valgkampen i 2009:

"Stol på Høyre."

Programsekretariatet sa...

jc:
Kanskje det.

Sigurd sa...

Jeg liker ikke helt dette med at vi lover vekst i statsbudsjettet.. Jeg synes noen skikkelige skattelettelser er på sin plass, spesiellt når vi ser økningen av land som har flat skatt og deres resultater.

John-Arne Nyland sa...

Er forslaget til tekst egentlig en omskrivning av det gammle, men gode ordtaket. "Sette tæring etter næring". Det er viktig at vi ikke lver mer enn det vi kan holde og at vi bruker et språk som flertalet av norges befolkning forstår

Programsekretariatet sa...

john-arne:
Godt oppsummert, ja.

Sigurd:
Hensikten med formuleringen er strengt tatt ikke å love vekst, men derimot si at offentlig forbruk uansett ikke må overstige verdiskapningen. Altså at vi ikke kan bruke mer enn det vi skaper. Blir du mer enig da?

Sigurd sa...

Det beste hadde vært om det sto noe som "Høyre ønsker å gi skattebetalerene 100 milliarder i skattelette og vil kutte statsbudsjettet tilsvarende. Dette gjør vi for at folk skal selv få bestemme hva de skal bruke sine egne penger på." I mine øyne burde Høyre være et parti som lover kutt i budsjettet, skattelettelser og riktige prioriteringer.

Programsekretariatet sa...

sigurd:
100 millioner ja... hm..
Vel, jeg tror nokså sikkert at vi får et stortingsvalgprogram som vil love skatte og avgiftslettelser. Beløpet blir det til slutt landsmøtet som må bestemme :-)

nicolai sa...

Jeg skjønner heller ikke hvorfor vi skal love vekst i statsbudsjettet. Vi burde heller love et mindre statsbudsjett, f.eks heve minstefradraget til 200.000. Jeg kan hvertfal ikke tenke meg noe mer sosialt program en det. Alle minstepansjonister, trygdede, studenter osv ville sluppet å betale skatt og vi vill slippe maset om skattelette til de rikeste. Alle vil tjene på det og Høyre ville garantert fått mange nye stemmer på et slikt forslag. Selvfølgelig kreves det at det kuttes like mye i offentlige utgifter.