tirsdag 17. juni 2008

Heltid, deltid - sekstimers dag

SSB utreder på oppdrag fra departementet kostnader ved innføring av sekstimers dag. I dag kan vi lese i Finansavisen at det blir dyrt. Noen tror likevel utviklingen går i retning av sekstimers dag....men at regningen også må følge med. Med andre ord: Lavere lønn.

Det er og blir litt pussig, synes jeg, at man på den ene siden gnåler om å få heltidsstillinger, flere i arbeid og erfarne medarbeidere til å stå lenger i jobb. Samtidig vil man altså ha kortere arbeidsdager. Og på toppen av det hele: samtidig som næringslivet skriker etter arbeidskraft.

Tror venstresiden at man kan vedta verdiskapning? Skjønner dem ikke at noen må jobbe? Bunner dette egentlig i litt dårlig arbeidsmoral? Arbeid adler?

2 kommentarer:

Tormod K sa...

Jeg tror vel egentlig at vi beveger oss mot en sekstimersdag. Med tanke på all utvikling i teknologi siden åttetimersdagen ble innført ser jeg ikke at det skulle være en umulighet.

Hadde jeg vært bedriftsleder som sliter med å få nok folk ville jeg seriøst vurdert kortere arbeidstid som en frynsegode for å lokke kompetanse. Jeg har allerede sett flere bedrifter som tilbyr seks eller flere ferieuker, muligheter til å "jobbe" hjemmefra og så videre, så hvorfor må kortere arbeidsdager være umulig? Det er ingen som arbeider effektivt i 8 timer per dag uansett..

Jeg er derimot enig at dette ikke bør vedtas av politikere.. Men at utviklingen går dithen er jeg overbevist om. Ihvertfall i itbransjen, som min erfaring begrenser seg til ;-)

Programsekretariatet sa...

tormod:
interessant poeng du bruker - rett og slett la markedet regulere dettte.