tirsdag 9. oktober 2007

Arrogant og selvgod?

De kaller seg SOSIAL og LIBERAL. Så går de hen og fatter vedtak om hvem de ikke liker og ikke vil samarbeide med. Og står der etterpå - stolte av seg selv.

Noen andre får ta seg av toleranse, mangfold og ansvar.

11 kommentarer:

Odd sa...

Denne posten var litt...merkelig.

Programsekretariatet sa...

Odd:
Vel, ja... Men hvis du tenker etter?

Vox populi sa...

Hvorfor blir Høyre så sutrete når Sponheim klargjør Venstres politikk?

Det er vel ikke spesielt sosialt eller liberalt å gå til sengs med partnere som man tydeligvis står så langt unna. Om det da ikke er for et one night stand. En regjering skal vel ha litt lengre liv.

Jeg forstår frustrasjonen over at regjeringsdrømmen svinner, men det kan kanskje være på sin plass å minne Høyre om at FrPs formann den gang, slang døra i ansiktet på den borgerlige statsministerkandidaten i 2005. Noe som kanskje var medvirkende til Bondevik IIs fall. Erna var ikke spesielt blid.

Nå er vel ikke "toleranse, mangfold og ansvar" akkurat kjerneverdiene til FrP, heller.

Sponheims stil kan man like eller mislike, likegyldig blir man ihvertfall ikke.

Programsekretariatet sa...

vox populi:
Helt korrekt: Frihet, mangfold og ansvar er Høyres verdier. Og toleranse.

Verdikonservativ sa...

Den skal han ha - Sponheim er en modig mann.

I 1985 valgte nemlig Venstre å støtte en Arbeiderpartiregjering før valget - hvilket førte til at partiet for første gang i historien falt ut av Stortinget.

Reidar sa...

Spiller vel ingen rolle hvem som samarbeider med hvem og er i regjering i Norge. Det er ikke de som bestemmer lengre likevel. Råderetten over landet har de gitt til fremmede makter, eksempler på det ser vi daglig.

Programsekretariatet sa...

reidar:
Jeg er enig i at verden rundt oss påvirker hverdagen vår. Skulle nesten bare mangle. Men at vi ikke bestemmer (noe) selv og at det er irrelevant hvem som styrer landet, er jeg uenig i.

Nils Henriksen sa...

Nå må snart Høyre ta til vettet og innlede samarbeid med Fremskrittspartiet. Glem Venstre og KrF - de to myggpartiene er helt unødvendige i norsk politikk. Forhåpenligvis forsvinner de under sperregrensen ved neste valg.

Programsekretariatet sa...

nils henriksen:
klar tale. Utfordringen er å få et samlet/parlamentarisk flertall. Det betyr i dag samarbeid med alle ikke-sosialistiske partier.

så får man se om noen faller under sperregrensen igjen, og hva som da vil utgjøre et parlamentarisk flertall..

Carl Christian sa...

nils henriksen: dersom du ser på innholdet i politikken til Frp og Høyre, så vil du se at avstanden er relativt stor selv om retorikken (spesielt fra mediene og venstresiden) blir mer og mer sammenfallende.
Tror dette er en (av flere) viktig(e) grunn til at det er relativt vanskelig for høyre (HELDIGVIS) å innlede et rent Frp-Høyre samarbeid på nasjonalt nivå.

Programsekretariatet sa...

carl christian:
et veldig godt poeng du målbærer som jeg hadde ønsket flere var bevisste på: Politikken - og forsåvidt hva som skiller og forener.