Konflikten i Israel og med nabolandene synes aldri aa ta slutt. Mange snakker om 2-stats loesning for aa faa en ende paa konflikten. I den sammenheng er jo Jerusalem en aldri saa liten noett..
Noen som har synspunkter - tanker om muligheter?
onsdag 13. februar 2008
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
6 kommentarer:
Det er Jødenes land. Er det noen som har et problem med det?
Litt undrende til om dette er en sak i Høyre's ny partiprogram ?
Det finnes ingen løsning på Midt-Østen konflikten. Den har vart i mer enn 1000 år og vil nok forsette i 1000 år til.... desverre
Dette er et langt lerret å bleke.
Stikkord er mer kapitalisme - mindre religion.
En god strategi er økt handel mellom Israel og Palestina, Jerusalem som en fristat under FN-styre, fjerning av israels bosetting på palestinsk område og tilbakeføring av israels grenser til 1967.
Forutsetningen for å få dette til er at USA står bak. På grunn av sterke proisraelske velgergrupper kan dette bare gjennomføres under en avtroppende president, f eks i 2008.
Til anonym:
Dersom det skulle skje at Jerusalem blir internasjonalisert (som faktisk så vel FN som den katolske kirke har foreslått), må vel verdens folk våkne opp. Det er faktisk en grunn til at USA ikke ble med i Folkeforbundet (http://no.wikipedia.org/wiki/Folkeforbundet) etter den første verdenskrig. Dersom Ron Paul hadde klart å bli USAs president, ville det for øvrig blitt rettet opp i mye...
"
En god strategi er økt handel mellom Israel og Palestina, Jerusalem som en fristat under FN-styre, fjerning av israels bosetting på palestinsk område og tilbakeføring av israels grenser til 1967.
"
Yeah right...
hm...
mange ulike kommentarer her. Ja - konflikten har vart i MANGE år, og når man hører hvor steile frontene er mellom jøder og arabere, da kan man saktens lure på om de bare skal seile sin egen sjø. Men så er det noen lyspunkter når det gjelder samarbeid mellom befolkningsgruppene.
Det er ikke sikkert dette Høyres nye program skal ha detaljerte formuleringer om Jerusalem (Israel): men internasjonalt sikkerhet og samarbeid (og terrorisme) er punkter som må omtales i programmet. Og situasjonen i midt-østen påvirker den globale sikkerhetspolitikken.
Legg inn en kommentar