onsdag 6. februar 2008

Denne regjeringen har aldri skapt så mye..

kostnader! Men det skryter den ikke av.... Regjeringen kom til dekket bord og har beholdt de fleste skattelettene fra forrige regjering. De bidro til å stimulere til aktivitet og dermed økt skatteinntekt til staten. Da får regjeringen mer penger mellom hendene...og skryter av det. Forståelig kanskje, men litt uklokt. Særlig når den samtidig pålegger kommunene stadig flere oppgaver samtidig som handlingsrommet begrenses. Alt skal jo løses av det offentlige.

Det regjeringen *glemmer* å fortelle er at kostnadene øker. Da hjelper det ikke å få litt mer tilskudd til kommunene. Dette har regjeringen inntil i går hardnakket benektet. Men når KS med sitt rødgrønne flertall nå forklarer Hvorfor kommunene igjen må kutte - dvs økonomien er strammere enn det har vært på mange år - ja da blir regjeringen *ydmyk*.

Noen som innbiller seg at det blir bedre til neste år? ....

2 kommentarer:

Nyland sa...

Selvfølgelig blir det bedre til neste år. Det har jo sentrale personer i den grønnrøde regjeringen sagt. 2008 er jo bare et "unntaks år" for kommunene. Julenissen kommer nok i desember når budsjettet for 2009 kommer - NOT

Programsekretariatet sa...

john-arne nyland:
ja regjeringen kan spøke. Men de begynner nok å få litt kalde føtter. Kommunlaministeren måtte stå kraftig skolerett i KS' landsting denne uka - høyst fortjent!