onsdag 25. juli 2007

SV dårligst på barnehager

Dagbladet kan i dag avsløre at det er flest SV-styrte kommuner som ikke klarer å få til full barnehagedekning. Avisen kan også avsløre at departementet til Djupedal regner de 15 bydelen i Oslo som 15 kommuner..... Som svar på spørsmål fra Dagbladet sier departementet at "vi må være varsom med å gjøre dette til partipolitikk".

Jasså! Regjeringens strategi er å gjøre alt til partipolitikk - og i månedsvis har regjeringen refset Høyre-kommuner, blant annet Oslo, for at det ikke blir full barnehagedekning i 2007.

Jeg undres. Er det så at de SV-styrte kommunene unnlater å oppfylle regjeringens løfte om full barnehagedekning i år, fordi de vil at SV-lederen skal gå av?

Kan vi nå håpe på noe mer sannferdig debatt fra regjeringen?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hvorfor slipper hun så lett unna ?

Jeg er vel ikke alene om å mene at Kristin Halvorsens utsagn i valgkampen om barnehagedekningen var klart og utvetydig ?

Nå må noen ta tak i den aktuelle TV-debatten og få klarlagt nøyaktig hva hun sa - ord for ord.

Jagland tok konsekvensene av sitt valgløfte - det samme må Kristin Halvorsen når det nå viser seg at det ikke blir noe full barnehagedekning i 2007.

Programsekretariatet sa...

anonym: enig med deg. Og det er tatt tak i det aktuelle TV-intervjuet hvor hun lovet å gå dersom det ikke ble full dekning i 2007.

Jeg liker ikke å si det, men kan det skyldes journalistenes eget egne partipreferanser (undersøkelser avdekker stadig at journalister i hovedsak stemmer rødt) som gjør at de ikke er så fryyyktelig opptatt av dette?

Når det gjelder regjeringen så er de forsåvidt etablert en standard med å love masse, og deretter bryte løftene. sukk.

Anonym sa...

Har de samme mistanker. SV er vel det største journalistpartiet i Norge. Det er derfor ikke så rart at f eks ikke NRK har konfrontert henne med dette mer aggressivt.

Nå er ikke negativ valgkamp noe tradisjon her i Norge, men i denne saken må noen politikere ta saken i egen hånd. Burde kunne forsvares i forbindelse med spørsmålet om politikerforakt generelt.

Jeg ser for meg en stor plakat eller avisannonse med bilde av Kristin Halvorsen og med et ordrett sitat fra TV-debatten supplert med faktainformasjon om barnehagedekningen pr 31.12.07, og med et spørsmål nederst:

Har du tiltro til denne politikeren ?

Programsekretariatet sa...

anonym:
Negativ kampanje handler vel i grunnen om å spre usannheter. I dette tilfellet er det spørsmål om å etterlyse at et krystallklart løfte overholdes.

Men dette føyer seg jo i rekken av andre løftebrudd: renta skulle ikke øke (men har gjort det mange ganger)..., sykehuskøene skulle bli kortere (men er blitt lengre)....,de rike skulle betale mer skatt (men har fått enda mer skattelette med Halvorsen i finansdep).... osv

Anonym sa...

Negativ valgkamp er å spre negative sannheter om motstanderne, ofte brukt i amerikanske valgkamper.

Når det gjelder dette løftet til Halvorsen er det spesielt fordi det innebærer å måtte gå fra stillingen som statsråd. I tillegg er det fremført i all offentlighet og knyttet til en målbar konkret hendelse.
Jeg tror hun angrer bittert på uttalelsen, men det fratar henne ikke ansvaret for å følge opp løftet, slik Jagland gjorde det i 1997.

Programsekretariatet sa...

anonym:
joa - både sprednning av negative sannheter,men også usannheter.

Helt enig forøvrig: Hun burde være like rakrygget som Jagland, og gå når hun ikke klarer å oppfylle løftet.

Anonym sa...

Halvorsen var vel den første til å gneldre mot det blå byrådet i Bergen. Neida, dette skal vi ikke gjøre partipolitikk av. Håper i det minste hun har integritet nok til å gå av når det ikke er full dekning.

Programsekretariatet sa...

bluewolf:
vel, litt må vi vel kunne gneldre ;-D Integriteten til Halvorsen/regjeringen er nok ganske ikke-eksisterende.