fredag 3. april 2009

Høyre vil fjerne skatt på frivillighet

Høyres mål er en sterk og uavhengig frivillig sektor som kan utgjøre et tredje tyngdepunkt og alternativ til både markedet og den politiske styringen. Det viktigste er å styrke frivillige organisasjoners inntektsgrunnlag og å bekjempe politisering og byråkratisering. I innstillingen til stortingsvalgprogrammet for kommende periode slår vi fast følgende:
For å styrke frivilligheten vil Høyre fjerne skatten på frivillighet ved å ta bort momsplikten for frivillige organisasjoner.
Man skulle tro at dette egentlig var ukontroversielt. Flere partier har tross alt snakket om det samme. Men da dette kom til avstemming i Stortinget i går, stemte altså de røde flertallet med AP i spissen og SP i kroken, ned forslaget. Det er visstnok egentlig ikke i mot forslaget, det bare passet ikke nå....

2 kommentarer:

Nyland sa...

Det minner litt om heving av tollgrensa for privatimport fra utlandet. SV var før valget i 2005 helt klar på at grensa skulle økes fra 200,- (bestemt på 70-tallet) til 1000,- Hva skjedde etter at de kom inn i Regjeringen? Øh.. Hm.... Da passet det plutslig ikke å heve grensen alikevel.

Programsekretariatet sa...

PiE:
Nettopp! Dette er forøvrig noe som rammer frivillige organisasjoner over hele landet; så du kan jo saktens la noen ord tilflyte den lokale presse ;-)