onsdag 18. april 2007

Til høyre på rødt

Forleden kunne man lese om et budfirma som hadde lagt opp kjøreruten slik at sjåførene stort sett svinger til høyre (finner ikke artikkelen igjen, men skal søke mer). Dermed får de lavere drivstoffkostnader.

Morsomt.

Dette fikk meg igjen til å tenke på det som sikkert flere andre også har undret seg over: Kunne vi ikke i Norge gjøre som i USA, tillate å kjøre til høyre i lyskryss - også på rødt - så lenge det er fri veibane?

Joda, det er sikkerhetsspørsmål å forholde seg til. Men igjen, kunne man ikke se til USA og de erfaringene man har gjort der? Det er vel liten tvil om at det vil bedre trafikkflyten? Og skal vi ta på alvor erfaringene fra budfirmaet, kan det vel også tenkes at det blir mindre utslipp fra bilene ettersom de vil gå mindre på tomgang.

Dette er vel ikke den største saken i verden, men noen ganger er de små bidragene viktige. Ikke minst kan de bety mye for folk.

Hva syns du. Svinge til høyre - også på rødt?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kjør på. Og som i USA kan kryss som ikke er godt oversiktlige ha forbud mot å svinge til høyre på rødt.

Programsekretariatet sa...

råkjører: Notert :-)

Sebastian sa...

var det ikke UPS det var snakk om...?

Sebastian sa...

kjapt søk:
http://www.digg.com/software/UPS_Uses_Software_To_Create_Right-Turn_Only_Routes_To_Conserve_Fuel

Anonym sa...

Jeg er ingen expert på traffic men har bodd i USA og det funket veldig bra. Eneste forskjellen her og der er kanskje at det er mye mer folk som krysser veiene på gangfelt her enn der. Muligens at det kunne skape problemer?

Programsekretariatet sa...

sebastian: Takk for hjelpen - ja det er UPS jeg tenkte på.

Mediumgeek: Enig med deg. Det virker som det er litt mer bruk av fotgjengerfelt der enn her. Er blitt fortalt om et par stykker som faktisk er bøtelagt for uforsvarlig kryssing av gata! Riktignok er stund siden, og det er vel neppe en stor inntektskilde for staten, men sier kanskje litt :-)