torsdag 26. april 2007

Nei til deltidsstillinger

Kommunene må ha en plan for å redusere antall deltidsstillinger. Det er et av forslagene fra Omsorgsutvalget som legges frem på landsmøte neste helg.

Hva synes du om det?

Problemstillingen synes å være enkel. Selvsagt må vi få flest mulig i heltidsstillinger: Full jobb til alle er målet. Er det faktisk et ønske fra alle arbeidstakere? Kan det tenkes at noen helt oppriktig foretrekker å jobbe i deltidsstillinger av ulike årsaker? Være mer hjemme med barn, ha mer fleksibilitet i jobbhverdagen, vil ikke jobbe for mye for arbeidet er ensformig og kjedelig?

Jeg undrer meg litt over at vi har fått et system, først og fremst i helsesektoren, hvor man opererer med de underligste stillingsbrøker. Det må være en krevende jobb bare å skulle administrere det hele, for å sikre full/riktig bemanning til enhver tid. I andre yrker med skiftarbeid, har man langt færre varianter mht stillingsbrøker - hvorfor i allverden er det blitt sånn?

Har det noe med lønn å gjøre? Dersom vi innfører hovedsaklig heltidsstillinger, vil de fleste få en mye mer regulert arbeidstid og lønnsutbetaling. Vil mange da miste særtillegg og mulighet for å jobbe inn litt ekstra inntekt ved behov? Er det i det hele tatt en problemstilling?

Jeg har mange spørsmål, er det noen svar der ute?

Ingen kommentarer: