mandag 2. april 2007

Lokalt selvstyre er oppskrytt

...jada, abstinensen slo til, dermed var det bare å surfe en tur innom bloggen. Selv om det er gått noen dager siden spillestatsråden truet med at alle kommuner versågod har å innstallere spilleautomater, er neppe debatten over. Det er mange sider ved denne saken som man kan gripe fatt i. Argumentasjonen overfor EØS-domstolen var at regjeringen ville bidra til å begrense adgangen til automater... Utgangspunktet er dessuten at spillavhengighet er noe vi ikke liker. Derfor sørger regjeringen for å etablere en monopolsituasjon slik at staten er den eneste som tjener penger på dette.

Vel, det som egentlig er mest interessant å diskutere nå er ja eller nei til lokalt selvstyre. Høyre har en grunnleggende tro på lokaldemokratiet, og at kommunene best vet hva som er lokale problemer og løsninger. Derfor er det ikke uventet at det er høyreordførere med Drammensordføreren i spissen, som nå tar til motmæle mot staten.

Er det ikke greit at kommunene selv bestemmer om de vil ha spilleautomater eller ikke? Vi ønsker oss vel neppe sveitsiske tilstander hvor man lokalt også er med å stemme over utenrikspolitikken blant annet, men hvor bør grensen gå for lokaldemokratiet?

Ingen kommentarer: