mandag 5. mars 2007

Tradisjon for mobbing i LO?

Det er krevende å lese avisene i dag. I Dagbladet hevdes det at Valla må gå av som LO-leder. Dette skal visstnok et flertall av APs stortingsrepresentanter mene, uten at de tør å si det offentlig.

I DN derimot tør en av Vallas våpendragere, HKs Sture Arntzen si hva han mener: Valla blir sittende! Hm, dobbelkommunikasjon fra de røde.

Det mest interessante i intervjuet med Arntzen er imidlertid når han besvarer spørsmålet: Det hevdes at Valla har mobbet og trakassert ansatte. Det er vel noe annet enn å være røff?
Jeg ser det. Det er meninger om mangt. Jeg er hellig overbevist om at dette har skjedd under andre LO-ledere også, sier Arntzen. Jeg tror medlemmene gir mest mulig fanken.
Da har vi det svart på hvitt: LO-ledere har altså for vane å mobbe og trakassere ansatte. Og så synes de det er greit? Men det inngir vel ikke akkurat til økt troverdighet. Brutalt arbeidsliv og bekjempelse av mobbing - trodde dette var viktige saker? Tok visst feil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er problematisk med store organisasjoner hvor lederen er valgt og ikke ansatt. Løsningen må være (som Høyre) og ha en ansatt generalsekretær eller direktør som leder organisasjonen administrativt og som har de nødvendige ledereegenskapene.

Ellers tror jeg det er politisk klokt å holde armlenges avstand til oppvasken i LO.

Anonym sa...

Og Valla ville aldri blitt valgt inn i denne posisjonen, om ikke denne type lederstil var tradisjon, og av mange kanskje ønsket, i LO. Slik er det kanskje litt tilfeldig at det er Valla som sitter som leder når boblen sprekker.