mandag 26. mars 2007

EU for fred, SV i mot

Denne helgen har vært politisk interessant på flere måter. EU feiret 50-års jubileum for Roma-traktaten. De som anerkjenner bakgrunnen for opprettelsen av EU, vet at drømmen om et fredelig Europa vokste frem etter 2 verdenskriger. Nå ønsket man forpliktende samarbeid og fred. Selv den mest trassige EU-motstander kan ikke benkte at det har vært fred mellom EU-landene i 50 år. Mellom land som opp gjennom historien har vært bitre fiender.

Det andre "happeningen" i helgen var SVs landsmøte - det først som regjeringsparti. Så vidt jeg har kunnet registrere var det ingen gratulasjoner å spore fra det landstmøtet, til 50-årigen. Norsk venstreside, godt representert ved SV, SP og S T O R E delere av AP, er standhaftige motstandere av EU: Ingen ting liker man. Ikke en gang hovedformålet for opprettelsen av EU. Kan du tenke deg noe så trist; med nebb og klør motarbeide det viktigste bidraget til fred i Europa i vår tid?

Kanskje er det ikke så rart? Man får jo innblikk i sjela til venstresiden når den snakker: Det er kamp og man skal sloss. Samarbeid er ikke noe nøkkelord i den politiske leiren.

Norge står fortsatt på utsiden og betaler. Trist som faen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

2 anbefalinger:

1. 43 % av befolkningen ønsker EU-medlemsskap. Høyre er det eneste "rene" ja-parti med en oppslutning på under 20 %. Bør det være noe særlig tvil om hva Høyre bør satse på i neste stortingsvalg ?

2. Sekretariatet bør vurdere eget språkbruk, jfr siste avsnitt.

Programsekretariatet sa...

anonymus: Ja, Høyre har krystallklar holdning til EU, formulert i dagens program om at Høyre vil jobbe for at Norge snarest mulig blir medlem av EU.

Det antas at denne formuleringen fortsatt vil følge med inn i det nye programmet - om partiet vil det. Så får vi se hva som blir valgkampsak(er) i 2009.