tirsdag 29. mai 2007

Oi - kunnskap er viktig

En av kristendommens hellige tider er pinsen: 50 dager etter påske; da ånden kom over disiplene. Nå har mirakel igjen skjedd. Kunnskapsministeren har åpenbart også sett lyset. I pinsehelgen proklamerte han at "Jo, kunnskap er viktig - og SV har sviktet litt i skolepolitikken".

Ingen grunn til å motsi statsråden på det siste punktet. Men man må undres. I åresvis har det vært knallhard kriktikk fra bl.a. SV mot Høyres skolepolitikk. Varmmat, epler og gulrøtter var mye viktigere enn å kunne regne og skrive.

Nå blir det ikke mye fråtsing i skolen heller med SV i kunnskapsstolen. Løftet om varm mat er for lengst en saga blott. Men har virkelig SV snudd 180 grader i skolepolitikken sin? Programmet som partiet gikk til valg på er ikke endret, og Soria Moria erklæringen er heller ikke endret. Hm, er dette rett og slett et forsøk på unnamanøver fra regjeringens og SVs side? De vet at egen skolepolitikk er dårlig,og frykter hva som vil skje i valget om de fortsatt skal fortelle om den? Eller kan vi virkelig tro at regjeringen omsider er enig i at kunnskap i skolen er viktig?

Hm, jeg er slett ikke sikker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt siden Hanna Kvanmos glansdager har SV vært et populistisk parti. Djupedal har i tillegg vært en av partiets aller mest populistiske figurer.

Å sette en populist i ansvarlig posisjon er nærmest dårlig gjort. Djupedals møte med virkeligheten har vært smertefull. Han har nesten min sympati...

Programsekretariatet sa...

halvor: Vel, det kan godt utvises litt sympati med statsråden, men det er vel heller elevene som trenger det ;-).