torsdag 10. mai 2007

Forbud mot sexkjøp

I dag kan bl.a. NRK fortellet at:
En sammenstilling av to undersøkelser tilsier at rundt 18.000 norske menn kjøper sex på ferie- og forretningsreiser til utlandet. Nå starter kampanjen nulltoleranse.no for å presse bedrifter der staten er eier, til å forby sine ansatte å kjøpe sex på tjenestereiser. Et slikt forbud finnes allerede i staten.
Saken er også grundig omtalt i VG. Kan vi snu dette på hodet? Finnes det virkelig bedrifter som gir sine ansatte rett til å kjøpe sex (for ikke si oppfordrer)? Hvordan skal dette forbudet håndheves?

Problemstillingen er alvorlig, og da bør virkemidlene gjennomtenkes. Er det dette som har en effekt? Saken er interessant når det ses i sammenheng med debatten om å kriminalisere kjøp av sex i Norge. De som representerer de prostituerte ønsker ikke kriminalisering, men det gjør mange andre.

Hva mener du?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bare fordi jeg lurer og er litt for lat til å sjekke selv på lovdata.no
Hva er forskjellen i straff på å kjøpe sex og voldtekt? Kan det tenkes at menn med stor sexdrift som ikke lengre får utløp ved sexkjøp vil voldta? Og hvor får de som selger sex penger fra når de ikke lenger kan selge? Innbrudd? Tyveri?

Programsekretariatet sa...

h.ormoner: I dag er det ikke forbudt å kjøpe sex. Dermed er det ingen straff.

Så får vi se når/om lovforbundet kommer - mot å kjøpe sex, hva strafferammen vil bli.

Sebastian sa...

Dette tiltaket mener jeg er hårreisende og ingenting annet enn moralisme. Håper de ikke kommer noen vei i det hele tatt. Har selv blogget om det.

Programsekretariatet sa...

sebastian: Må tilstå at jeg også oppfatter forslaget i denne sammenheng som lite gjennomtenkt og moralistisk.

En effekt av en slik (mulig) lov er knyttet til muligheten for å følge den opp loven.Hvordan skal norske myndigheter kunne håndeve - dvs også kontrollere - et forbud vedtatt i Norge, men på et annet lands territorium? Dette blir fort pene ord på et papir som ikke betyr noe, og hva da med respekten for lovverket?