tirsdag 22. april 2008

Endring av pressestøtten

Programkomiteen har mottatt en interessant forslag om å omarbeide pressestøtten:
Dagens produksjonstilskuddsordning trappes betydelig ned og erstattes med et oppstarttilskudd for nye aviser (og mulig også nettaviser).
Hva synes du om det?

4 kommentarer:

Nasjonalkonservativ sa...

Dette burde ikke Høyre bry seg med. Bruk heller pengene deres på å starte opp en ny Høyre-avis - Aftenpostens arvtager!

Programsekretariatet sa...

nasjonalkonservativ:

hm..pressestøtten er jo i realiteten alles penger, all den tid dette er finansiert over skatteseddelen. Og da er vi vel alle berettiget til å mene noe om hvordan pengene brukes?

Men poenget ditt er klart. Pressestøtten skal bestå. Uten hverken å kuttes eller økes?

John-Arne Nyland sa...

Hvorfor skal Staten bruke våre penger for å holde en rekke aviser "kunstig i live" ? Før kunne det være et behov da aviser var den dominerende aktøren i samfunnsdebatten, men verden har gått videre.

Q sa...

Ikke godt å si.

Det kan innvendes at oppstartsstøtte vil åpne for at aviser som ikke har livets rett likevel startes og at det blir en ganske uoversiktlig konkurransesituasjon, noe som kanskje er enda verre enn at aviser uten livets rett holdes kunstig ved like som i det minste er oversiktlig. Dette avhenger selvsagt av hvor mye oppstartsstøtten er på.
Dette kan sikkert innvendes mot all oppstartsstøtte, men når avisbransjen er i en presset situasjon er ikke den slags konkurranse nødvendigvis til gavn.
(Det første jeg tenkte på var uansett "italiensk", uvisst hvorfor. :))

Jeg har selv et problem med at ideologiske (røde og kristne) aviser holdes i live med en ekstra dose skattepenger bare for å spre ett eller annet syn de selv er besnæret av men som folk ellers ikke vil ha. Jeg mener at vi har kommet dit hen at om du er ute etter å spre et bestemt syn, og ikke bare gi allmennnyttig nyhetsdekning har du full mulighet via internett. Bjørgulv Braanen kan heller blogge som alle andre.
I 1980 kunne han ikke det, men i dag kan han.