mandag 5. januar 2009

Norges første politiske bloggtreff

Jeg ser ikke bort fra at bloggere fra tid til annen treffes og diskuterer - blant annet politikk. For første gang i Norge har imidlertid et politisk parti invitert bloggere til treff - med partiets ledelse. Både bloggere som er medlemmer og som ikke er medlemmer i Høyre.

Om dette er starten på noe nytt, eller en enkeltstående hendelse gjenstår å se - ikke minst vil det være avhengig av tilbakemeldingen fra bloggere. Dere. Er dette viktig? For oss handler det om å ta bloggerne på alvor. Som "uavhengige" som Jan Tore Sanner sier i skrivende stund (ja - det blogges nå direkte fra samlingen).

Akkurat nå snakker Jan Tore om samarbeidsmuligheter på borgerlig side. Så jeg legger tilside tastaturet og lytter.

Oppdatert
Jeg klarer/orker/gidder ikke skrive en lang oppsummering. Men det har vært en bra start og dette inspirerer til mer blogg-aktivitet i fremtiden. Mellom Høyre og bloggere; både medlemmer og ikke medlemmer. Og kanskje senere også røde bloggere - hvem vet? Takk for mange gode innspill fra mange bloggere. Tar gjerne i mot tilbakemeldinger enten her eller på program@hoyre.no.

10 kommentarer:

Anonym sa...

høres spennende ut og jeg hadde vært tilstede hadde det ikke vært for influensaen som kom i veien. må si at høyre generellt er gode på nettbruk, teknologi og kommunikasjon med medlemmer. altfra aktive bloggere, et godt medlemsmagasin og gode hjemmesider gjør det spennende å være medlem av partiet!

skulle gjerne ha hørt Sanners samarbeidsvisjoner, jeg mener at Høyres kanskje største problem er at partiet er delt i to, de som tålererer/liker Frp og Frp-samarbeid og de som ikke aksepterer dette. Jeg vet ikke hvor store disse to grupperingene er, men tydeligvis store nok til at man ikke velger en tydelig strategi. Jeg tilhører sistnevnte gruppe og hovedgrunnen til at jeg ikke allerede har begynt å engasjere meg i valgkampen og heller kanskje aldri kommer til å gjøre det, er at Høyre ikke har tatt større avstand fra Frp. Men mulig strategien er klok, jeg tviler, men det gjenstår å se... Les gjerne mer: Frp er ikke et borgerlig parti og På vei mot Jens 3?

Nyland sa...

Nettopp tilbake fra en meget bra samling :-) Det var meget bra innlegg og gode diskusjoner. Dette er noe som Høyre bør utvikle videre. Jeg kommer tilbake med en mer fullstendig oppsummering fra mitt ståsted på min blogg senere.
mvh
John-Arne

Programsekretariatet sa...

modernisert:
vi fikk et par sykdomsforfall i går, sånn er det jo dessverre fra tid til annen. Men dette inspirerte absolutt til fortsatt satsing på "blogg-dialog" IRL.
..og tanken er at det skal dryppe noen politiske godbiter også:-)

Takk for hyggelig tilbakemelding forøvrig.

Politikk i enbakk:
Takk for tilbakemeldingen fra deg også. Ser frem til å se hva mer du har på hjertet etter denne runden - skal følge med på bloggen:-)

Nyland sa...

Da har jeg lagt ut mitt lille bidrag på bloggen

Anonym sa...

jeg skrev også en liten kommentar om dette i kveld og kommer innpå litt om nettbruk generellt frem mot valgkampen:

"Et godt initiativ som jeg håper vi ser flere av fra norges mest bloggvennlige politiske parti. Når vi nå har beveget oss inn i et valgår blir det spennende å se hvor betydningsfullt internett og internettmarkedsføring blir for de ulike partiene og for valgkampen generellt. I fjorårets valg i USA var internett en fundamental suksessfaktor for Barack Obama. Les om Obamas "perfekte internett strategi" og også om hvordan han brukte 60% av internettannonseringsbudsjettet sitt på Google. Kuttisme.no, forøvrig en veldig bra blogg om internett og webstrategi, nevner internettbruk i politikken som en topp tre blant sine Topp 5 prediksjoner for 2009:

"3. Politikerne vil bli flinkere på nett i 2009

I 2008 redefinerte Barack Obama hvordan politikere bruker internett. Han brukte 60% av internettannonseringsbudsjettet sitt på Google. Internett vil spille en viktig rolle i valgkampen 2009 selv om skeptikerne nok en gang hevder at det norske markedet er helt ulikt det amerikanske. Dette påminner meg om kommentarer som “internett er en flopp”, “Folk flest vil nok helst bestille reiser hos reisebyrået sitt”…. Forhåpentligvis vil politikken komme til en datamaskin hjemme hos deg. Jeg tviler på at Siv Jensen og FRP vinner valgkampen på nettet når de ikke engang har kjøpt ordet FRP i Google. Hva tror dere?"

Høyre har etter mitt syn alle mulige forutsetninger for å bli det partiet som vinner valgkampen på internett i Norge."

Ole Martin Skilleås sa...

Et meget godt og tankevekkende møte. Tross det virtuelle roms mange fortreffelige egenskaper slår det fremdeles ikke det å møte folk ansikt til ansikt!

Om jeg skulle nevne et par av de ting jeg sitter igjen med er det disse:

1. dynamiske lenker, dvs. til steder med innhold som endrer seg, åpner for mange dilemma. Man kan fort ende opp som "guilty by association".

2. Blogging egner seg neppe som utstillingsvindu. Innlegg på blogg BØR være "work in progress". Det er en av de implisitte genre-forventningene. Politikere bør derfor enten holde seg unna, eller være svært drevne innen feltet.

Nyland sa...

Hei igjen Ole Martin. Du sier: "Politikere bør derfor enten holde seg unna, eller være svært drevne innen feltet"
Jeg er ikke helt enig. Det er forskjell på om det er undertegnede eller Erna som blogger. Jeg kan nesten si det utroligste og "slippe unna med det", men det kan ikke Erna. Det er derfor avgjørende hvilken "stilling/nivå" man har i partiet sett opp mot seriøsiteten på det man publiserer. Jeg oppfordrer derfor alle politikere som har lyst og tid til å blogge, til å starte opp med bloggingen.
mvh
John-Arne

Programsekretariatet sa...

ole martin:
takk for tilbakemeldingen og ikke minst in-put til videre arbeid. Jeg tror som deg at ingen ting slår ansikt-til-ansikt kommunikasjon. men som supplment/alternatvi når man ikke kan løses er blogging et godt verktøy.

Denne bloggen har erfaring med å skape store debatter på grunnlag av en enkel bloggpost. Jeg oppfatter vel at du mener det er viktig å holde bloggen "levende".

Ole Martin Skilleås sa...

Beklager at jeg "slapp" denne tråden og ikke fulgte opp. Det jeg mente med "politikere bør derfor enten holde seg unna, eller være svært drevne innen feltet" er at blogger fra politikere ansvarsfulle posisjoner i nesten alle tilfeller blir ganske uinteressante siden de ikke slipper unna med høyttenkning utenfor de stramme rammene. Med den hverdagen partiledere og andre topper har blir det også liten tid til å tenke blogg, og oppdateringene blir få og knappe.

Blogger av denne typen, bare med litt mer enn det de får sagt på Dagsrevyen, oppdatert en gang hver fullmåne, vil fort virke mot sin hensikt. De vil gi et kjedelig og "satt" inntrykk, og være en bjørnetjeneste for politikeren og partiet.

Programsekretariatet sa...

ole martin:
OK - da skjønner jeg hva du mener. Deler et stykke på veg tankene din, men på den annen side: Har du sett bloggen til Carl Bildt? Hvodan synes du den fungerer?