torsdag 15. januar 2009

Finanskrise og borgerlig samarbeid

I går tok omsider regjeringen i mot utfordringen Høyre ga tidligere i høst, og inviterte til bredt samarbeid for å motvirke finanskrisen. Regjeringen er treig, men krevde raskt svar av opposisjonen. Frp var raskt ute og avviste invitasjonen: "Dette gidder ikke Frp bruke tid på", var det klare budskapet til unge Jensen.

Med utgangspunkt i alternative budsjetter, klimaforlik og samarbeid forøvrig, la derfor Høyre sammen med V og Krf i dag frem felles forslag til ytterligere tiltak for å bekjempe finanskrisen. Så vidt jeg har kunnet registrere uttaler Frp i etterkant at de nok er enig i de fleste av forslagene. Litt synd da at de i går bestemte seg for at de ikke ville være med på noe samarbeid i denne saken.

Uansett, det gjenstår å se hva regjeringen faktisk gjør. De har jo allerede varslet at pakken som skulle legges frem 26. januar blir forsinket. I mellomtiden får vi stadig flere meldinger om oppsigelser, store kutt og nedgangstider i næringslivet. Vi trenger en ny og handlekraftig regjering - vi trenger rett og slett en borgerlig regjering med et sterkt Høyre.

Oppdatert:
Både Aftenposten (ikke på nett ennå) og Dagsavisens ledere trekker samme konklusjon. Erna Solberg er statsministeralternativet mot Jens Stoltenberg.

2 kommentarer:

Politikk i Enebakk sa...

Selvfølgelig er Erna den naturlige kandidaten !

Programsekretariatet sa...

PiE:
Helt enig!