torsdag 11. januar 2007

Rett til heltidsarbeid

I et presset arbeidsmarked hardner kampen om arbeidskraft mellom offentlig og privat sektor til. I følgen NRK mener NHO at sysselsatte i helsevesenet som går i deltidsstillinger - og som ønsker mer arbeid, bør få det. Det advares mot sløsing av arbeidskraft.

Det er mangel på arbeidskraft, samtidig er det flest kvinner som jobber i deltidsstillinger. Å kunne tilby flere heltidsstillinger vil nok uten tvil være av interesse for mange kvinner. Men er det riktig å lovfeste det?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det er sikkert noen som ønsker heltidsarbeid, men vi er mange som ønsker deltid. Det gjør hverdagen mye mer fleksibel. Tror ikke det er lurt å lovfeste dette.

Anonym sa...

Det er vel Valla som maser om dette også....

whistoslo sa...

Det er allerede en lovfestet fortrinnsrett for deltidsansatte. Den bør alle som går deltid benytte seg av, dersom de ønsker full stilling. Tror likevel det er viktigere å gjøre noe drastisk med adgangen til midlertidige ansettelser. Midlertidige ansettelser er døren inn til arbeidslivet for de aller fleste, og det er den usikkerhet som år etter år i midlertidige stillinger medfører, som bør være hovedfokuset!

Anonym sa...

Jeg vil tro det er mer arbeidskraft å hente ved å se på ordningene for uføretrygd.
Jeg har knapt møtt et menneske som ikke kjenner noen som på feilaktig grunnlag er uføretrydet.
Hvis det stemmer at 1/3 av befolkningen i arbeidsdyktig alder er trygdede, må det da være åpenbart at noe er feil?

Kvinner i helsesektoren er ofte interessert i deltidsjobber, hvorfor gå etter disse når mulighetene er mye større blant de uføre?

fabelfisk sa...

Det er selvsagt idiotisk å lovfeste heltidsstillinger. Det innlysende er å avskaffe de ekstreme ulempene det er å ansette noen i en heltidsstilling (overproteksjonisme av arbeidstakere som fører til store vanskeligheter med å innrette seg etter realitetene så fort man har ansatt noen). Da vil dette balansere seg selv på en nydelig måte. Heia markedet!

Programsekretariatet sa...

fabelfisk: Du er jo helt i utakt med dine egne på venstresida. LO vil lovfeste dette, da må jo AP, SV og SP danse etter. Hurra for demokratiet :-D