tirsdag 16. januar 2007

Betalt samrøre - igjen

VG-Nett kan fortellet at pengegaloppen fra LO til Ap igjen er i gang. Fellesforbundet skal i dag blant annet stemme over et forslag om å gi 1,1 millioner til Arbeiderpartiet, 200.000 til SV og 100.000 kroner til Senterpartiet, i valgkampstøtte til lokalvalgene i 2007.

Jensemann forsvarer å bli kjøpt opp: "Jeg mener det er veldig klokt av en arbeidstagerorganisasjon å støtte en regjering og et parti som sørger for at vi får mer rettferdig deling av godene i landet, et bedre pensjonssystem og en sterkere arbeidsmiljølov, sier statsministeren."

Om noen fortsatt lurer: Høyre har hverken ikke LO-topper (eller andre toppledere) i sitt sentralstyre slik både AP og SV har.

Skjønner godt at LO betaler så villig til AP/SV/SP. Regjeringen lar seg diktere gang på gang av LO.

3 kommentarer:

whistoslo sa...

Spørsmålet som bør stilles er hvorfor LOs partistøtte til Ap/SV/Sp er "fagligpolitisk samarbeid", og helt greit, i følge sosialistene, samtidig som de samme sosialistene roper opp om korrupsjon det øyeblikk en forretningsmann eller en bedrift bidrar med økonomisk støtte de partier som har programfestet bedre vilkår for den næringen... Her er det en logisk brist!

Programsekretariatet sa...

Selvsagt er det forskjell. Fagligpolitisk samarbeid betyr at LO kan diktere hva AP/SV/SP skal gjøre.

Det er det ingen andre som kan.

Anonym sa...

Svaret gir seg selv i artikkelens siste avsnitt. Ja - så lenge LO anser dette som en fordel så vil de selvsagt videreføre dette samarbeidet.

At Ap lar Lo få denne innflytelsen er muligens mer tvilsomt, kanskje spesielt at LO-medlemmer sitter i sentralstyret - men dette er en kalkulert risiko - det er åpent og velgerne får gi sin dom. Høyre bør bruke krefter på andre saker