Justisminister Knut Storberget (Ap) har invitert publikum til å komme med innspill om hva Oslo-politiet skal prioritere og nedprioritere.
Vi har altså en justisminister som er opptatt av nedprioriteringer. Allerede nå må Oslopolitiet kutte stillinger, og man kan frykte at dette også vil ramme resten av landet.
Trygge lokalsamfunn er en av Høyres valgkampsaker. Det betyr ikke å nedbygge politiet. Man kan kanskje spørre seg om politiet kan jobbe på en annen måte, bruke ressurser mer effektivt, benytte seg av vekterselskaper til enkelte jobber og anstrenge seg for å være mer synlig i bygd og by.
Men å nedprioritere?
Hva mener du?
tirsdag 20. februar 2007
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
4 kommentarer:
Vi har sett det lenge. Og folk føler seg uttrygge. Hverdagskriminaliteten er det som får lide, selv om vi vet at det er nettopp ved innsats der de mer alvorlige forbrytelsene best kan reduseres.
Til bekymring, og til bekymring hva dette gjør med folks holdninger til lov og orden.
Som det seriøse partiet Høyre er, kan vi ikke uten videre høyne budsjettet på justissektoren uten å redusere andre steder. Det er ikke så lenge siden Høyre satt i regjering.
Forslaget fra justisministeren er derfor ikke så dumt.
Det bør være mulig å rasjonalisere drift og organisering ytterligere.
Enkelte forvaltningsoppgaver, f eks passutstedelse bør med dagens teknologi kunne sentraliseres. Skiltmyndighet bør overtas av veivesenet. En grundig gjennomgang ville sikkert ha funnet flere områder som enten kan sentraliseres eller overtas av andre statsetater. Slik kunne man frigjøre tjenestemenn til ordinær polititjeneste.
Det viktigste er dog å gjøre noe med den urettferdige fordelingen av politiressursene i landet. Det er langt færre innbyggere pr politi i distriktene enn i byene.
anonymus: Du har interessante forslag mht å la andre overta endel oppgaver. - Dvs da oppfatter jeg at du med f.eks sentralisering av passutstedelse også mener at det kan gjøres av annen myndighet. Hva med folkeregisteret - og hva med å gjøre det hele elektronisk via Min Side?
Når det gjelder ressurser vil nok mange fortsatt mene at det er behov for å priortere opp politiet, men da blir spørsmålet hva som skal prioriteres vekk.
Det virker på meg som om det kan gjøres mye med organiseringen av politiet for å skape mer effektivitet. Som ellers har fragmenteringen av offentlige oppgaver gått for langt.
Økokrim, Kripos, SEFO, Politidirektoratet, Etteretningen mm Det er for mye rot.
MEN...generelt er jeg av den oppfatning at det faktisk er juristene/rettsystemet som skaper arbeid for politiet.
Samtlige jeg kjenner (godt utdannede, oppegående mennesker) forunderer seg over det tilsynelatende faktum at rettsystemet, dessverre, tar bedre vare på overgriperene enn ofrene. Hvordan kan feks psykisk svært ustabile og farlige mennesker gå løs i Oslos gater? Drapsmenn!!
Legg inn en kommentar